Předprodej byl ukončen

Putování krajinami bývalého Sovětského svazu
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj

Putování krajinami bývalého Sovětského svazu

čtvrtek 10.1.2019 od 19:00
Expediční klubovna, Brno

O akci

Putování krajinami bývalého Sovětského svazu - přesněji evropskou částí - Ukrajina, Moldávie, Krym a Rusko.

První zastávkou bude Zakarpatská Ukrajina se svojí krasovou oblastí odkud budeme pokračovat do Solných dolů a na slaná jezera v Solotvině. Přesuneme se na Černohorskou poloninu, kde navštívíme druhý nejvyšší vrchol místní oblasti. V centrální části Ukrajiny navštívíme jeskyni Mlýnky s délkou 45km, podíváme se do katakomb v přímořském městě Odessa a odkud budeme pokračovat na Ukrajinský Krym, kde se pokocháme zdejšími hory.

Z horských panoramat se ocitneme v nížinách Moldávie, prohlédneme si místní vinné sklepy, které svojí délkou patří k nejdelším na světě. Na hranicích Ukrajiny budeme obdivovat jeskyni Zoluška s délkou 95 km a také na malý okamžik zavítáme do Podněsterské republiky a navštívíme zdejší klášter. 

Závěrečnou zastávkou při našem putování bude samotné Rusko se svým severním a středním Uralem zpestřený o plavbu po Ladožském jezeře a o prohlídku ostrova Vallan. Celá exkurze bude zajímavá také prohlídkou Gulagu Perm 36 nebo plavbou na katamaranu po několika velmi zajímavých řekách.

Přednáší Igor Harna