Předprodej byl ukončen

Nepál - od Everestu k nosorožcům (Jindřich Hulin-Mihalec)
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj

Nepál - od Everestu k nosorožcům (Jindřich Hulin-Mihalec)

čtvrtek 7.2.2019 od 20:00
Kavárna dobrodruha, Praha

O akci

Hlavní město Káthmándú je silný zážitek, po kterém se těšíme do hor, i když nás čeká let na nejnebezpečnější letiště světa!
Hlubokým údolím podél divoké řeky přes řadu visutých houpajících se mostů dojdeme do proslulého Namche Bazaaru.
Pod vysokými ledovými štíty míříme doprovázeni stády yaků a výškovou nemocí stále výše. Abychom spatřili štít nejvyšší ve své plné kráse, musíme překonat masy ledu a několikrát překročit hranici pěti tisíc metrů nad mořem.
Po návratu z výšin se jedem regenerovat do nížin narodního parku Chitwan známeho především kvůli divoké džungli plné zvířat, o kterých většina lidí ani neví, že v Nepálu žijí.

Posláním této přednášky ale není pouze lidi seznámit s touto exotickou zemí a jejími turistickými "atrakcemi", ale také jim ukázat s jakými problémy se Nepál potýká. Žebrající děti, vysoká negramotnost, hromady odpadků nebo i týrání slonů - to je pár z mnoho problémů, kterým se v Nepálu věnuje řada neziskových organizací.

 

Více informací

Vstupným a přispěvky vybraným na této přednášce bychom chtěli podpořit jednu z nich - Clean City (http://cleancitycooperative.com), která se zabývá problémem s odpadem a má vizi vytvořit model pro nakládání s odpadem, který se bude používat napříč celým Nepálem.

Přednášející:

Jindřich Hulin-Mihalec, autor Přednáškomatu