Předprodej byl ukončen

Via Dinarica - 1400 km pěšky balkánskou divočinou - PRAHA
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Via Dinarica - 1400 km pěšky balkánskou divočinou - PRAHA

pondělí 18.2.2019 od 19:00
Vnitroblock, Praha

O akci

Po bezmála 5000 km nachozených pro pomoc druhým bylo na čase vypnout a ztratit se v divočině. Bylo jasno, volba padla na novou, dálkovou trasu Via Dinarica táhnoucí se nejdivočejšími a nejodlehlejšími místy Balkánu a Evropy vůbec.1400 km napříč Kosovem, Albánií, Černou Horou, Bosnou a Hercegovinou, Chorvatskem a Slovinskem. Cesta o svobodě, o jiném vnímání času a vzdálenosti a o zbourání předsudků panujících o bývalé Jugoslávii.

Balkán je plný kontrastů, něco tak důvěrně známého, ale zároveň orientálního. Přívětivý i drsný. To vše v očarujícím rozporu. Cesta vedoucí přes nejvyšší vrcholy dinárských Alp, cesta kde není jediný metr zadarmo. S pětikilovým batohem na zádech a se zvednutou hlavou!

Majestátní, ostré vápencové štíty, jedny z nejhlubších říčních kaňonů Evropy, křišťálově průzračné řeky, prastaré bukové lesy, kde stále vládnou vlci a medvědi a jedny z největších jeskynních komplexů. To vše v kontrastu s pozůstatky občanské války. Minová pole, bunkry, masové hroby. Země, které se z války vzpamatovávají dodnes a přesto tu potkáte jen usměvavé a pohostinné lidi, kterým stačí tak málo!

Přednáší Václav Malinský – 27 let, dobrodruh, fotograf, specialista na ultralehké vybavení (nalehko.com). Před lety opustil zaměstnání v leteckém průmyslu a začal si plnit své sny. Po čase začal plnit sny druhým a své cesty propojil s dobročinností. V současnosti propadl dálkovým pochodům / trailům. V roce 2016 přešel ČR z východu na západ (800 km) pro chlapce ve vigilním kómatu. Hned poté se stal členem týmu Walk for Help a vyrazil do indických Himálají ve spolupráci s neziskovkou Most ProTibet.. V roce 2017 pěšky obešel celé Československo po hranicích (3600 km) pro holčičku s mozkovou obrnou a získal pro ni téměř 200 tisíc Kč. V roce 2018 jako historicky první Čech zdolal balkánskou cestu Via Dinarica.

Akce se koná v Jack Daniel's Musician Factory, který je součástí Vnitroblocku - Tusarova 31 - Praha 7

Více informací

Více na www.cestazasny.com