Předprodej byl ukončen

Skaparáda: The Valkyrians [FIN], The Downsetters [UK]
KONCERT / Hudba

Skaparáda: The Valkyrians [FIN], The Downsetters [UK]

pátek 19.4.2019 od 19:30
Klub 007, Praha

O akci

VSTUPENKY ZA 300 KČ BUDOU K DISPOZICI PŘÍMO V KLUBU
 

SKAPARÁDA 
Sedmička slaví 50 let!
Buqi oslaví 44. narozeniny


The Valkyrians (FIN)

Prahu čeká nájezd jedné z nejlepších ska a reggae kapel, jaké dnes může Evropa nabídnout. The Valkyrians vznikli v roce 2002 v helsinském baru a první koncert odehráli na oslavě narozenin basáka. Nacvičili hlavně ska, rocksteady, reggae, 2Tone a punk a právě tyhle žánry definovaly jejich ostrý zvuk roubovaný na taneční rytmus.

Jejich alba High And Mighty (2006), Beat Of Our Street (2009) uspěla ve Finsku i v Evropě, kterou projeli křížem krážem, se zatím posledním albem Rock My Soul (2015) navštívili také Rusko a v současné době pracují na novém materiálu. Na pražském koncertu tak zazní jejich starší hity i čerstvé novinky.

V roce 2011 překvapili deskou Punkrocksteady, na níž smekli pork pie hut před punkovými a novovlnými kapelami 70. a 80. let, když po svém nahráli hity od The Clash, Misfits, Buzzcocks, Wire, Sham 69, Elvise Costella a dalších.

 The Downsetters (UK)

Od kapely, která se na pódiu stylizuje do vojáků a její zpěvák pokřikuje do megafonu zatímco vedle něj burácí pozounista, nelze čekat infantilní "skáčko".

The Downsetters vznikli v roce 2011 v britském Ipswichi a svému pojetí jamajské hudby říkají interskalactic ska & luna reggae. Vydali několik singlů a odjeli nespočet koncertů, v roce 2014 vystoupili například na slavném festivalu Glastonbury.

V květnu 2016 debutovali albem We Are Now Leaving The Future. V současné době se chystají vydat Chainsaw Lullabies, v pořadí třetí album, jež předznamenal temný singl Downtown. Loni se The Downsetters na splitu Dub Clash utkali s pařížskými 8'6 CREW v kategorii těžkotonážního dubu.

Více informací

🔴 Po konci živé produkce následuje Skaparáda v režii mnoha mejdany prověřených selektorů.

🔥 Další díl tanečního seriálu Skaparáda tentokrát vznikl ve spolupráci Rude Boy Rhythm a festivalu Rude Boy Paradise.