Předprodej byl ukončen

Cacao Dance II.
KONCERT / Hudba – Elektronika, Folk / Country, Spirituální, Worldmusic

Cacao Dance II.

čtvrtek 21.2.2019 od 18:30
Klub Propojení, Praha

O akci

Přijďte si zatančit do laskavého prostoru bez drog a bez alkoholu,
okusit moc posvátného kakaa a propojit se tak se Zemí a sebou samým.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Na začátku vás pozveme do kruhu, kde se nejprve trochu ztišíme a skrze jednoduchou mantru společně naladíme do unikátního sklepního prostoru, který nám byl poskytnut Klubem propojení.

Poté vám nabídneme šálek posvátného kakaa, připraveného z kvalitních nepražených kakaových bobů přivezených z Guatemaly, který nabudí vaše tělo i smysly a může se stát jakýmsi průvodcem celého procesu, pokud mu to dovolíte. Kakaové boby obsahují výjimečně vysoké koncentrace antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek jako jsou vitaminy, minerály a esenciální aminokyseliny a pomáhají tak zvládat např. stres, únavu a deprese.

Tanec je jedinečným nástrojem pro rozpohybování energií uvnitř těla, může vést k prožitkům extáze, stejně jako se může stát formou hluboké meditace, neboť se v něm prolíná vnitřní s vnějším a hmotné s nehmotným.
Skrze pohyb, dech a rytmus pomáhá lidem uvolnit negativní energie, které si v sobě nosíme a které nás následně oslabují a oddělují od našich opravdových já. Můžeme je vytancovat, nechat je jít a nechat proudit energie oslavné, povzbuzující a povznášející, které nás naopak posilují.

Více informací

Vycházíme ze zkušenosti s tzv. extatickým tancem, který je založen na svobodném pohybu každého tanečníka bez nutnosti následovat určité taneční kroky. Umožňuje tak zcela se oddat rytmu a melodii a ponořit se hluboko do vlastního prožitku.

Extatický tanec je prastará technika užívaná šamany napříč historií, v antickém Řecku a Římě a v různých náboženských praxích, pro jeho léčebný potenciál a pro možnost dostat se do stavů rozšířeného vědomí při cílených ceremoniích.

Tancovat budeme v přítmí, při svíčkách. K dispozici bude také místo pro odloženi věcí a posezení s občerstvením v průběhu celé akce - voda, čaj a něco malého veganského k jídlu.

-------------------------------------------------------------------

V rámci snahy snížít plýtvání kde to jde, bychom vás rádi požádali o přinesení vlastních hrníčků/kalíšků na kakao ***

Pokud to nepůjde nebo zapomenete, nic se neděje, budeme mít pár záložních: )

 

Děkujeme a těšíme se na vás