Akce byla zrušena

Co si počít?
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA

Co si počít?

sobota 13.4.2019 od 9:30
Kafé Zámek, Zlín

O akci

5 žen - 5 pohledů na věc.
A na závěr žena s vlastním příběhem s dobrým koncem: o tom, že vše zlé je pro něco dobré. 

PROGRAM

9.30 – 11.00 MUDr. Helena Máslová (Praha): Neplodnost jako civilizační choroba / Reprodukční strategie žen

Proč považuje psychogynekoložka Máslová neplodnost za civilizační chorobu? Co stojí za současnou "epidemií neplodnosti" v ČR? Jaká je současná reprodukční strategie žen a jak souvisí s neplodností? Jak ženy "přicházejí" k neplodnosti? 

Do Centra psychosomatické péče, které MUDr. Máslová založila, přicházejí stovky žen, které bojují s poruchou plodnosti. Máslová, která se obor gynekologie rozhodla obohatit o psychosomatickou péči, čerpá ze svých každodenních zkušeností s těmito ženami. Příběhy žen jsou pokaždé jiné, v mnoha ohledech ale velmi podobné. Možná uslyšíte i ten Váš... 

11.15 – 12.15 CENAP Brno: Symptotermální metoda početí 

Brněnské Centrum naděje a pomoci se této metodě věnuje s úspěchem již dvě desítky let. Tato metoda má tu zásadní výhodu, že plodné dny se nevypočítávají, jak by asi podle statistiky měly být, ale že se v tom daném cyklu plodné období stanoví přesně podle toho, jak tělo k ženě „promlouvá“, jak si žena s mužem vyhodnotí všechny příznaky jejich plodného a neplodného období. Jasné výsledky hovoří o její vysoké spolehlivosti. Dozvíte se, o co přesně jde, a jak se metodu dobře naučit.

12.30 – 14.00 Mgr. Soňa Uhrová (Praha): Tajemství pánevního dna na podporu početí 

Soňa představí tzv. metodu na podporu početí 3x3, která pracuje na úrovni fyzické, energetické i emoční. Ženám umožňuje podívat se na celou situaci komplexně. Z její každodenní praxe vychází zkušenost, že proces objevování pánevního dna ženy jemnou formou efektivně navede k podstatě a sebeuvědomění, respektování svého těla a objevení vlastního ženství. A také zjištění, že cesta, která vede k početí vytouženého miminka, nemusí být tolik trnitá. 

14.00 – 14.45 Pauza na oběd

14.45 – 15.45 Tereza Laibnerová (Zlín): Byliny a výživa na podporu plodnosti

"Není na světě nemoc, na kterou by nebyla bylina", říkávala Terezina prababička. Na praktické přednášce společně s Terezou, zkušenou a vnímavou "babkou kořenářkou", odtajníme mechanismus podpůrné bylinné léčby obecně, možného využití bylin, když děťátko nepřichází, a vlivu stravy na naše zdraví a život z pohledu celostní medicíny.

16.00 – 17.30 MUDr. Lázničková (CENAP Brno): Metody asistované reprodukce v širších souvislostech

Jaké možnosti asistované reprodukce existují v ČR? Jaká je jejich úspěšnost? Jaké výhody a jaká rizika tyto metody obnášejí pro ženy, pro dítě, pro pár? Jak přesně asistovaná reprodukce probíhá? Co se skrývá za odbornými výrazy používanými lékaři na klinikách? Brněnská gynekoložka MUDr. Lázničková promluví otevřeně o tom, co se na klinikách asistované reprodukce nedozvíte. 

17.45 – 19.00 Závěrečná diskuse s odborníky

Diskusi uvede a bude moderovat žena, která se s Vámi podělí o svůj vlastní silný příběh o (ne)plodnosti. Vytvoříme zde intimní prostor pro rozvedení Vašich dotazů a pro sdílení Vašich zkušeností.