Předprodej byl ukončen

Kafka Band: Amerika
KONCERT / Hudba – Elektronika

Kafka Band: Amerika

čtvrtek 30.5.2019 od 20:00
Fléda, Brno

O akci

AMERIKA

Brněnská premiéra audiovizuálního projektu inspirovaného dalším nedokončeným románem Franze Kafky. Kongeniální spojení hudby, slova a obrazu. Kafka Band v něm opouští poloakustický koncept předchozího Zámku a častěji používá elektroniku. Mašinismem ovládnutou atmosféru Ameriky 20. let dotváří velkoplošné projekce VJ Clada.

 

15. března vyjde album Amerika (Indie Scope), které vzniklo jako původní hudba ke stejnojmennému divadelnímu představení Jaroslava Rudiše a Alexandera Riemenschneidera (pro Theater Bremen), v němž kapela živě vystupuje. Německým křtem desky 18. března v Brémách odstartuje kapela jarní česko-německé turné.

 

 

Kafka Band je literárně-hudební projekt, který vznikl v roce 2013 inspirován komiksovou adaptací nedokončeného románu Franze Kafky Zámek (autorů Jaromíra 99 a amerického scenáristy Davida Z. Mairowitze). Jaromír 99 a Jaroslav Rudiš (spoluautoři kultovního komiksu Alois Nebel) tehdy přizvali přední české hudebníky ze skupin Umakart, Priessnitz, Tata Bojs a Lesní zvěř, aby se s nimi podíleli na albu a divadelním inscenaci Das Schloss (2014). Projekt skupina představila nejen v Německu a České republice, ale i v Holandsku, Rakousku, Polsku, Švýcarsku, na Slovensku nebo Ukrajině.

 

Kafka Band jsou: K., Jaroslav Rudiš, Jaromír Švejdík (Jaromír 99), Dušan Neuwerth, Libor Palucha, Jiří Hradil, Zdeněk Jurčík a Tomáš Neuwerth. Hostující člen: VJ Clad.

 

Alba:

Das Schloss (2014)

Amerika (2019)

Vystupující

Kafka Band (CZ) – fb

Pořadatel