Předprodej byl ukončen

Noa Wildschut a Nationale Jeugdorkesten Nederland
FESTIVAL / KONCERT / VÝSTAVA / Hudba – Blues, Jazz, Klasika / Umění

Noa Wildschut a Nationale Jeugdorkesten Nederland

středa 31.7.2019 od 19:30
Jezuitský kostel, Litoměřice

O akci

V rámci svého evropského turné navštíví Litoměřice mladá houslová virtuoska      Noa Wildschut. Tato holandská, teprve 18 - letá houslistka,  už má své místo na mezinárodní hudební scéně. Ve věku 6 let poprvé hrála v holandské televizi a rok na to měla svůj debut v slavném Concertgebouw v Amsterdamu. Od roku 2016 ji exklusivně zastupuje vydavatelství Warner Classics.

Noa pravidelně koncertuje s orchestry jako Pittsburgh Symphony Orchestra, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, Concertgebouw Kamerorkest, Kremerata Baltica, Mutter Virtuosi, Konzerthausorchester Berlin, Luzerner Sinfonieorchester, Sinfonieorchester Basel und Orquestra Sinfônica Municipal de João Pessoa v Brazilii. Spolupracuje také s dirigenty jako Manfred Honeck, James Gaffigan a Michael Sanderling.

Na koncertě, který se koná v Jezuitském kostele v Litoměřicích, se českému publiku představí s houslovým koncertem od C. Saint-Saënsana a doprovázet ji bude špičkový holandský symfonický orchestr Nationale Jeugdorkesten Nederland. Tento více než osmdesátičlenný symfonický orchestr byl založen v roce 1957 a pravidelně koncertuje v Holandsku a v Evropě.

Program koncertu:

Trevor Grahl - "Brennendes Geheimnis, novela pro orchestr dle Stefana Zweiga (světová premiéra)
C. Saint-Saëns - Houslový koncert
P. I. Čajkovský - Symfonie č. 4. f-moll op. 36

Dirigent: Jurjen Hempel

Více informací

 

Na místě koncertu stoji vstupenka 50kč víc.

Koncert organizuje Hudební společnost