Předprodej byl ukončen

Never Sol + Acute Dose / Chamaleo Tour
KONCERT / Hudba – Elektronika, Rock

Never Sol + Acute Dose / Chamaleo Tour

středa 26.6.2019 od 19:00
Anděl Café, Plzeň

O akci

✖Never Sol✖

Synthpopová hudebnice Never Sol vydala na sklonku minulého roku nové album Chamaleo, za které nedávno získala nominaci na letošní Ceny Anděl v kategorii Sólová Interpretka. Nahrála ho ve své strahovské audiobotanické svatyni pouze pomocí analogových syntezátorů a hlasu. Snové harmonie přenesou posluchače do surrealistických krajin vytvořených spletitým vrstvením zvukových ploch, na kterých elektornický chlad prosvětlují tajuplné vokály.

Nahrávka se rozlévá do ambientních rovin, umí však i zatnout drápky a ruchovými či zkreslenými elementy zbortit jinak rozechvělé zvukové linie. Never Sol našla svůj vlastní hudební jazyk a natočila křehký noční soundtrack. (Musicserver)

Never Sol (Sára Vondrášková) je pražská producentka, písničkárka a zpěvačka a v roce 2012 se poprvé představila veřejnosti filmovou písní Lay Down, která vznikla pro film Davida Ondříčka Ve Stínu. Rok poté vydala ve spolupráci s producentem Jan P. Muchowem svou debutovou desku Under Quiet, která následně vyšla v celosvětové reedici u renomovaného německého labelu Denovali Records. V posledních letech se Never Sol zůčastnila prestižní Red Bull Music Academy v Tokyu, působila v live bandu Floexe a věnovala se tvorbě hudby pro taneční představení s kolektivem Burki&com.

✖Acute Dose✖

Šumpersko-brněnská formace Acute Dose II prolomila kytarovou subkulturu a se svým neuhlazeným popem zamířila k širšímu publiku. O Acute Dose se mluví jako o velkém příslibu domácí scény a přinejmenším jejich koncerty tyto naděje potvrzují. Brněnská čtveřice žongluje s hudebními škatulkami a vysílá do světa poselství eklektického rockového mišmaše. Jejich koncerty se vyznačují energií, spontánními gesty a rychlým bpm. „Na poslední desce „II“ vyplivli originální sound, který nemá na české scéně konkurenci.“(Colours of Ostrava). Mají za sebou koncertování po evropských zemích Slovenska, Rakouska, Slovinska a Maďarska. Jako support si kapelu vybral King Krule do vyprodané pražské Roxy. Momentálně pracují na třetí řadové desce.

Vystupující

Never Sol (CZ) – web Acute Dose (CZ) – bandcamp