Předprodej byl ukončen

Cestovatelské středy v NM | M.Vašáryová, L.Snopko, M.Nikodým
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA

Cestovatelské středy v NM | M.Vašáryová, L.Snopko, M.Nikodým

čtvrtek 25.4.2019 od 19:00
Národní muzeum (nová budova), Praha

O akci

Bonusová přednáška, která je součástí cyklu Cestovatelských střed, je mimořádně ve čtvrtek. Hosté na slovenském večeru budou Magda Vašáryová, Ladislav Snopko a Martin Nikodým. 

 

  • MAGDA VAŠÁRYOVÁ, herečka: RAKOUSKO, POLSKO A SLOVENSKO

Po úspěšné kariéře herečky vystudovala sociologii. Překvapila (stejně jako to dělala Maryška) a směle vkročila do světa politiky a diplomacie. Byla velvyslankyní ve Vídni a Varšavě, poté poslankyní. Kandidovala na primátorku a prezidentku. V té době prý ztratila schopnost být sentimentální. Proto jí žádná herecká role nechybí, raději vzpomíná na čas strávený natáčením. 

  • LADISLAV SNOPKO, exministr kultury Slovenska: FRANCIE

Autor multimediálních projektů, zajímavě organizuje alternativní uměleckou scénu. V letech 1976 až 1988 vede archeologický výzkum. V říjnu 1989 mluvčí za Slovensko Evropského kulturního klubu, předseda Gerulata, sdružení výtvarných umělců a teoretiků. Realizuje novou koncepci správy věcí veřejných v kultuře na Slovensku. 

  • MARTIN NIKODÝM, moderátor: 50 NEJ SVĚTA

Skvělý Čecho - Slovák" studoval DAMU v Praze a VŠMU v Bratislavě. Už za studií moderuje první soukromé rádio na Slovensku. Po dvou letech jde na TV obrazovku a 8 let vede světový trhák Milionář. Nyní moderuje TV show Milujem Slovensko. Jak sám říká: „Nejlépe utracené peníze jsou za zážitky a poznání". Proto už léta ve volném čase cestuje do všech koutů světa. 

Pořadatel