Předprodej byl ukončen

Expedice do iráckého Kurdistánu
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj / Stand-up / Talk show / Umění – Design

Expedice do iráckého Kurdistánu

pátek 10.5.2019 od 18:00
Expediční klubovna, Brno

O akci

Benefiční multikultulturní večer na podporu projektu organizace H.M.N.T. Humanity.

Můžete se těšit na vernisáž k výstavě fotografií Kamila Kuběny a na přednášku Natálie Šrámkové, oboje na téma iráckého Kurdistánu, na Slam Poetry Tima Postovita a v neposlední řade zahraje brněnská básnířka a písničkářka Jenoféfa Beta. 

“Svět není černobílý, jen se někdy ztrácí v barvách” : Kamil Kuběna zobrazuje ve výstavě fotografií z humanitární expedice do kurdske části Iráku světla i stíny místního života. Jeho analogové fotografie Vás přenesou do míst, která vídáte ve zprávách a umožní Vám nahlédnout do běžných životů lidí v exponovaném regionu.

Natalia Šramková je humanitární pracovnice, filmová producentka a zakládající členka organizace H.M.N.T. Humanity, která irácký Kurdistán navštěvuje pravidelně již několik let, je proto tou nejpovolanější osobou, která Vám může zasvětit do tajů místního života, jeho radostí i strastí, a k tomu Vám přiblíží rozvojové, humanitární i environmentální projekty, jejichž je sama součástí.

Slam Poetry Tima Potovita bude pro tento večer o Iráku, jezídech, cestovaní, životním putování a tak vůbec…
Autor je básník, pořadatel literárních večerů Újezdní básně a sám Irák navštívil. Studuje rusistiku na Filozofické fakultě UK. Pracuje v galerii současného umění Katie Feygie Art.

Jenoféfa Beta je písničkářka a básnířka, žijící v Brně. Její hudební tvorba žánrově vyrůstá z folku a občas zabloudí k blues. S její básnickou tvorbou jste se mohli seznámit ve sbírce Jemnocit, vydané na podzim roku 2016 (letos v červnu vyjde její samostatná sbírka Srdce v nahotě). V téže době odstartovala svou pěveckou dráhu coby polovina hudebně-poetického dua Jinotaje a na jaře 2018 se vydala na sólovou dráhu zpěvačky s kytarou nebo také kytaristky s melancholicky romantickým hlasem.