Předprodej byl ukončen

The Comet is Coming (UK)
KONCERT / Hudba – Blues, Elektronika, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Worldmusic

The Comet is Coming (UK)

středa 20.11.2019 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

LONDÝNSKÁ POST-JAZZOVÁ HVĚZDA POPRVÉ V ČECHÁCH!

Nastal konec světa, pódium je kosmická loď, mikrofon je urychlovač. Připravte se, Kometa se blíží...

The Comet is Coming vznikli před šesti lety v Londýně, když se k funkové dvojici bicí-klávesy na pódiu spontánně připojil saxofonista Shabaka Hutchings, příležitostný člen skupiny Sun Ra Arkestra, která navazuje na odkaz snad největšího jazzového vizionáře Sun Ra. K jeho krédu „uchovat si vynalézavost, i když hrajete na konvenční nástroje“ přidala trojice další: rozvíjet jazzové myšlení a aplikovat je do taneční roviny. The Comet Is Coming nepracují se samply či notebooky, užívají klasické syntezátory ze sedmdesátých let. Nezbytnost odpojit se od dobové rutiny deklarují i ve svém manifestu, který reflektuje současné sociální a ekologické hrozby: „Přijde Kometa a zničí veškeré iluze. Přinese novou realitu, vnímání, schopnosti i povědomí, které budou existovat v jednom. Ten konec bude jen začátkem.“ 

Shabaka Hutchings je původem z karibského ostrova Barbados a už léta patří k nejprogresivnějším britským jazzmanům, je držitelem prestižní ceny Mobo, hrál s Floating Points, Polar Bear, Heliocentrics i s průkopníkem ethiojazzu Mulatu Astatkem. Na letošních Colours of Ostrava vystoupí se svou další skupinou Sons Of Kemet.

Debutové album skupiny Channel The Spirits bylo nominováno na cenu Mercury Prize. The Comet Is Coming přijedou se svým novým albem Trust In The Lifeforce Of The Deep Mystery, které vydal legendární jazzový label Impulse! Records.

King Shabaka – saxophone
Danalogue The Conqueror – keyboards
Betamax Killer – drums

Vystupující

The Comet Is Coming (GB) – web