Předprodej byl ukončen

Plzeň Surf Film Festival: Vol. III
KINO / PROJEKCE / Film

Plzeň Surf Film Festival: Vol. III

úterý 22.10.2019 od 18:00
Klub Papírna , Plzeň

O akci

Plzeň Surf Film Festival: Vol. III nabídne dva zahraniční snímky a také jeden film tuzemské produkce. Program zahájí Big Wata (Oceán), který se odehrává v Sieře Leoně a sousední Libérii. Nejen, že získal cenu diváků na londýnském surf festivalu, ale byl promítán také v rámci Jednoho světa. Českou tvorbu zastupuje snímek Kde poušť potkává oceán, který vznikal v Namibii. Po skončení proběhne diskuze s tvůrci filmu. První ruské surf movie Priboi je epický road trip z Kaliningradu na Sibiř, Kamčatku a Sachalin až do Machačkaly na pobřeží Kaspického moře. Cesta po širé Rusi je opravdu epická, krajina drsná a tudíž podívaná je to velkolepá!

PROGRAM (22. října)

Velký sál / kavárna
18:00 Big Wata (80´)
19:45 Kde poušť potkává oceán + diskuze s tvůrci filmu (45´+ 25´)
21:15 Priboi (80´)

Mezi filmy vždy pauza na občerstvení a pokec. Film Big Wata je v původním znění (velice snadná angličtina), Priboi s anglickými titulky.

Festival pas na všechny filmy 200 Kč. Link na předprodej brzy zveřejníme, případně je možno zakoupit přímo v Papírně.

Aloha!

Více informací

Na Plzeň se valí vlny s třetím ročníkem Surf Film Festivalu! Představujeme výběr letošních filmů:


PRIBOI
Priboi, to je první ruské surf movie! Pionýři surfování v Rusku se v rámci svého projektu Surf Siberia vydávají na dvouletý road trip z Kaliningradu na Sibiř, Kamčatku a Sachalin až do Machačkaly na pobřeží Kaspického moře. Film Priboi posbíral několik hlavních cen na mezinárodních festivalech. Objevte Rusko a jeho nekonečných 38 tisíc kilometrů dlouhé pobřeží. Tento surf trip určitě stojí za to!

BIG WATA
Siera Leone není úplně obvyklá surf destinace. O to více překvapí, že v tradiční rybářské komunitě existuje surf klub, který sdružuje místní mladé pušky. Ti v době, kdy vypukla epidemie Eboly, hledají svojí identitu a smysl existence. K tomu jim pomáhá právě semknutá komunita kolem surf klubu. Důležitým milníkem pro všechny je pak je cesta na surf spot do sousední Libérie a seznámení se s tamní mikro surf komunitou. Nádherně natočený dokument Big Wata byl vybrán také na festival Jeden Svět a vzbudil ohlas na mezinárodní scéně.

KDE POUŠŤ POTKÁVÁ OCEÁN
Čtyři přátelé z Pražskýho serfovýho klubu se díky výhře v soutěži Užvím od České spořitelny vydávají na vysněnou a dlouho plánovanou expedici do Namibie, kde chtějí pokořit jednu z nejlepších surfových vln na světě, tajemnou Skeleton Bay. Hned po příjezdu do Namibie se setkávají se členy místní surfové komunity a dozvídají se spoustu nových informací nejen o Namibii a Skeleton Bay, ale i o svých surfových schopnostech. Podaří se jim nakonec onu slavnou vlnu sjet? Dozvíte se ve filmu Kde poušť potkává oceán.