Předprodej byl ukončen

Bára Zmeková - Blansko
KONCERT / Hudba – Blues, Elektronika, Jazz, Klasika

Bára Zmeková - Blansko

sobota 23.11.2019 od 19:00
Katolický dům, Blansko

O akci

Skladatelka a multiinstrumentalistka pohybující se mezi jazzem, folkem, klasickou hudbou a jemnou elektronikou.
Křehkost a naléhavost odlehčuje humorem a nadhledem, plynule přechází od klavíru k elektrickému pianu, syntezátoru nebo kytaře.
Pro její živá vystoupení je velmi příznačná intenzivní atmosféra.
Posluchači její koncerty označují jako “soul trip” nebo “poezii v hudbě”.

Více informací

Své první album Ještě kousek natočila Bára ve studiu Jámor s producentem Ondřejem Ježkem a vydala v říjnu 2013 vlastním nákladem za podpory Full Moon magazínu. Jako vítězka soutěže 1MAN2PLAY 2013 se Bára Zmeková objevila na festivalu Colours of Ostrava a od té doby koncertně navštěvuje kluby a festivaly po celé České republice i v zahraničí (MišMaš, United Islands, Festival Banát, Open Studio - Melbourne, Kino Šiška - Ljubljana, Kamene priče Jazz apartments - Bale, Buffet Bunker - Pazin etc.). V roce 2015 se spolu s kapelami DVA, Zrní, Mucha, Bratři Orffové a dalšími podílela na vzniku kompilace Hommage Bulisovi a v říjnu 2016 předskakovala na koncertě švýcarské zpěvačky Sophie Hunger v pražském Paláci Akropolis. Aktivně se podílí na české alternativní hudební scéně, její hudba se stala součástí kompilace Superhrdinky nebo AKT - Kittchen. Vedle své písničkářské tvorby je také jedním ze členů elektro-akustického projektu FORMA, v němž se podílela na vzniku živých soundtracků k filmům Metropolis (Fritz Lang), Erotikon (Gustav Machatý) a Sunrise: A Song of Two Humans (F. W. Murnau), a věnuje se také hudebně-divadelní tvorbě (The Space Theatre - London, The Elixir, Projekt Pomezí a další).

V březnu tohoto roku vydala Bára Zmeková u vydavatelství Tranzistor své druhé album LUNAVES. Dva nádherné a plně vyprodané koncerty v pražském Studiu ALTA, během nichž Bára album pokřtila, dokázaly, že nové album ne nadarmo sklízí velmi pozitivní reakce posluchačů i odborné veřejnosti a že funguje nejen jako kvalitní audio, ale že pohltí své posluchače i živě na koncertech. Písně z alba se držely na vrcholku hitparády Rádia po více než 3 měsíce.

Momentálně Bára koncertuje s novým albem jak sólově, tak s kapelou, čekají ji krásné letní festivaly (Czech Music Crossrads, Colour meeting, Warm up Besedy u Bigbítu, Povaleč, Prázdniny v Telči nebo Festival Banát), a také se chystá na podzimní LUNAVES tour. Rok 2019 zakončí velkým vánočním koncertem v Mahenově národním divadle v Brně 21. 12., na který jste všichni srdečně zváni.