Předprodej byl ukončen

Dechovky Stock - Veselka, Vysočinka, Rebelka, HB dvanáctka
FESTIVAL / KONCERT / Hudba

Dechovky Stock - Veselka, Vysočinka, Rebelka, HB dvanáctka

neděle 16.8.2020 od 14:00
Letní areál Dobrohostov, Havlíčkův Brod

O akci

Přijměte pozvání do magického prostředí letního parketu v Dobrohostově na dvanáctý ročník festivalu dechových hudeb. V šestihodinovém programu se tradičně představí čtyři dechové hudby. Ozdobou festivalu bude večerní vystoupení mnohokrát oceněné kapely a skutečné hvězdy žánru - dechové hudby Veselka Ladislava Kubeše.

Vystupující

Vysočinka (CZ) – web

Více informací

14:00 REBELKA (www.rebelkahb.cz)

15:30 HAVLÍČKOBRODSKÁ DVANÁCTKA (www.havlickobrodska12.cz)

17:00 VESELKA (www.veselka.cz)

18:40 VYSOČINKA (www.vysocinka.cz)

Více informací

REBELKA – známá havlíčkobrodská dechová hudba pod vedením kapelníka Petra Milichovského. Většina hráčů na dechové nástroje pochází z muzikantského hnízda významného učitele Otty Bauera. Domácí kapela vystoupí v Dobrohostově po dvanácté!

HAVLÍČKOBRODSKÁ DVANÁCTKA – vznik kapely je spojen se jménem Václava Paličky, dlouholetého dirigenta místní posádkové hudby. Otěže kapelnictví převzal v roce 2010 syn Zbyněk Palička, který soubor výrazně omladil. V roce 2016 kapela nahrála album Moje Sázava obsahující třináct skladeb. Nahrávky opatřené stylovými videoklipy vyšly v produkci vydavatelství Česká muzika na DVD a milovníci dechovky je tak mohou spatřit na obrazovce TV Šlágr…

VESELKA – u zrodu slavné dechovky původem z jihu Čech stál pozounista, kapelník a skladatel Ladislav Kubeš starší (1924 – 1998). Dramaturgie a repertoár kapely čerpá především z jeho autorského odkazu, vždyť za svůj život napsal či upravil více než 400 skladeb, z nichž mnohé zlidověly (Moje česká vlast, Jihočeská polka, Fláma, Na břehu Blanice, Spadl lístek z javora, Od Tábora až k nám, Košilička bílá a mnohé další). Veselka se pyšní dvěma platinovými a pěti zlatými deskami. Album Moje česká vlast okouzlilo milovníky dechovky natolik, že jeho prodej přesáhl sto tisíc a řadí se k jednomu z komerčně nejúspěšnějších alb s dechovou hudbou vůbec. Za svoji předlouhou éru Veselka natočila téměř sto hudebních nosičů. Na počest skladatele Ladislava Kubeše je ve druhé půlce července pořádán Mezinárodní festival dechových hudeb Kubešova Soběslav, jehož první ročník proběhl v roce 1995, tedy ještě o rok dříve, než byly položeny základy festivalu v Dobrohostově...

VYSOČINKA – nejmenší a velmi oblíbená profesionální dechovka z Vysočiny, která v roce 2017 oslavila dvacáté výročí svého založení. Během svého působení získala řadu cen z prestižních soutěží v oblasti dechové hudby, natočila několik televizních pořadů a úspěšně spolupracuje s Českým rozhlasem. V posledních letech tradičně uzavírá program.

***

Pro návštěvníky festivalu je zajištěn autobusový svoz z Havlíčkova Brodu (v ceně vstupenky) - odjezd ve 13:00 hodin z náměstí od České spořitelny, návrat po skončení programu.

Lokace: letní parket Dobrohostov (HB) * 49.5422408N, 15.5204717E

Areál letního parketu po dobu akce částečně zastřešen dvěma velkými party stany.

Parkování: v místě, bez poplatku.

Ubytování v Havlíčkově Brodě a okolí: odkazujeme na dlouhý seznam na stránkách Podzimního knižního veletrhu zde.

***

Vstupné:

200 Kč v předprodeji do 31. 7. 2020

250 Kč v předprodeji od 1. 8. 2020

300 Kč na místě

Předprodej na na obchodních místech:

HAVLÍČKŮV BROD - Obchůdek Tulipán, Horní ulice

HUMPOLEC - Městské kulturní a informační středisko

Kompletní informace na www.stockfest.cz.

Další akce pořadatele

Kletyend Goes To Brokenwood 2 - 27. září od 20:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

J.A.R. - 11. října od 21:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Krausberry - 15. listopadu od 21:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Etc..., Olin Nejezchleba & Kybabu - 25. října od 20:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Kecy & politika v Havlíčkově Brodě - 4. června od 19:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod