Předprodej byl ukončen

Beata Hlavenková & Oskar Török
KONCERT / Hudba – Elektronika, Folk / Country, Worldmusic

Beata Hlavenková & Oskar Török

neděle 26.1.2020 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Společný projekt zpívající pianistky a skladatelky Beaty Hlavenkové a trumpetisty Oskara Töröka.

Vystupující

Beata Hlavenková (CZ) – web Oskar Török (PL) – bandzone

Více informací

Beata Hlavenková vydala v říjnu 2019 pátou autorskou desku s názvem Sně. Jedná se o album písní / zhudebněných básní Bohuslava Reynka, Petra Borkovce, textů Martina Vedeje a též samotné Beaty Hlavenkové. Ta na nahrávce používá klavír, Prophet, Rhodes a elektroniku, zároveň jde o první celistvé album, které ji představuje i jako zpěvačku. Její spoluhráč Oskar Török rozeznívá trumpetu, bicí, OP1 a zpívá. Na desce najdeme bohaté popově znějící plochy i intimní pasáže tak příznačné pro Beatinu tvorbu. Album Sně vychází u Animal Music.

Zpívající pianistka, skladatelka, aranžérka a producentka Beata Hlavenková je jednou z nej-výraznějších muzikantek s nezaměnitelným nadžánrovým autorským rukopisem. Její hlavní devízou je odvaha experimentovat, hledat nekonvenční harmonie i aranžmá. Žánrová svoboda, opírající se o hluboké povědomí o jazzu, moderní klasické hudbě, popu i písničkářství, se ve všech jejích projektech navíc prolíná s jasně rozpoznatelnou soustředěnou a citlivou interpretací. Na kontě má 4 vlastní autorská alba a několik prestižních hudebních cen. Spolupracuje s českými i světovými muzikanty. Mezi nejplodnější patřila spolupráce s Lenkou Dusilovou a Ivou Bittovou.

Oskar Török je jedním z nejvýraznějších jazzových trumpetistů své generace. Vedle hraní ve své domácí kapele Vertigo je členem kapely Čikori Ivy Bittové a působí i na mezinárodní scéně jako člen polské kapely Wojtek Mazolewski Quintet.