Předprodej byl ukončen

Přednáška: Od nevědomí k sebevědomí
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Osobní rozvoj

Přednáška: Od nevědomí k sebevědomí

pondělí 17.2.2020 od 18:00
Prostor39, Praha

O akci

"Být sám sebou ve světě, který se neustále snaží učinit Tě někým jiným, je ten největší úspěch,“ říkával americký básník a filosof Ralph Waldo Emerson už v roce 1882. No a v dnešním světě je to ještě mnohem těžší, protože onen svět kolem nás je díky médiím, sociálním sítím a internetu ještě mnohem blíž. Někdy i blíž než bychom sami chtěli.

Proč je ale tak těžké být sami sebou? Jakou roli v tom hraje třeba naše dětství, šikana, sourozenci a bolestivé prožitky, z nichž jsme mnoho z nich už dávno vytěsnili? Jakou roli v tom hrají třeba základní neurochemické procesy, které se nás snaží udržet ve skupině dalších lidí. A kde vlastně vzít onen zdroj vnitřní stability a energie, či chcete-li „ty koule“, na to být sami sebou? O tom všem bude naše přednáška.

Více informací

Profil přednášejícího 

Martin Zikmund je průvodcem lidí klíčovými změnami. Je absolventem Pražské psychoterapeutické fakulty PVŠPS a sebezkušenostního výcviku v Rogersovské psychoterapii u Diakonie CČE. Kromě toho absolvoval stovky hodin sebezkušenosti i v dalších psychoterapeutických směrech, zejména v daseinsanalýze, hagioterapii a taneční a pohybové terapii, a řadu online kurzů na prestižních zahraničních univerzitách. Je autorem blogu www.jecasnazmenu.cz a s jeho články se můžete pravidelně setkávat v českém vydání časopisu Marianne. Více se o něm dozvíte na www.martinzikmund.cz.

Spolupráce

Přednáška je organizována ve spolupráci s projektem NAE, který si klade za cíl rozvoj a podporu lidského potenciálu. Je zaměřen především na mladší generaci, která je v posledních letech přehlcena digitálním a dalším obsahem.