Akce byla zrušena

Cestovatelské kino: Kuba
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Cestovatelské kino: Kuba

pátek 20.3.2020 od 19:00
Kino Vesmír, Ostrava

O akci

Neodolatelné slunce, míchané drinky, exotická kuchyně, nakažlivá hudba, talentovaní tanečníci. Kuba už desetiletí láká do svých osidel cestovatele z celého světa. Ale každé peso má druhou stranu, a i v této lákavé zemi kontrastuje tradiční kubánská zábava s nízkou životní úrovní. Hudba, tanec, doutníky, stará auta, ale i řady na maso a vajíčka. Kubánci jsou jedním z nejvynalézavějších národů na světě a „peoplemetry“ ukazují, že i jeden z nejšťastnějších. Je to jen fraška anebo si tento život opravdu dokáží užívat se svou karibskou noblesou? Seznamte se s místem nedotknutým západním světem a s nádechem socializmu, které naleznete už jen málokde. Provázet nás bude cestovatel a fotograf Lumír Sochorec. 

 

Lumír Sochorec

je fotograf, který rád cestuje a obě tyto lásko zdědil po otci. V průběhu let navštívil na čtyři desítky zemí na čtyřech kontinentech. Kromě Kuby navštívil i USA, Kanadu, Island, Maroko, Jordánsko, Írán, Sultanát Omán, Jemen, Tunisko, Korsiku a Gruzii. „Na svých cestách se snažím zajímat o všechno kolem sebe. Ale nejvíce mne fascinuje příroda, krajina a lidé,“ hovoří. Při svých cestách pořídil desítky tisíc fotografií a natočil desítky hodin videozáznamu.

Více informací

Navštivte různé kouty světa z pohodlí domácí hroudy a poznejte krásy přírody, kultury, umění nebo kuchyně, které vás ohromí svou pestrostí a vynalézavostí. Pojďte s námi poznávat svět!