Předprodej byl ukončen

Komentovaná ochutnávka #3: Métaphore Brewing
FESTIVAL / Gastro

Komentovaná ochutnávka #3: Métaphore Brewing

pondělí 9.3.2020 od 18:00
Malt Worm, Brno

O akci

Projekt Métaphore se zaměřuje na naturální piva, odrážející konktrétní místo, čas a obtížně uchopitelný terroir ve světě piva. Inspirována, ovlivněna a zušlechtěna ročními obdobími, neustále se měnící přírodou, kulturou a krásnými lidmi okolo nás.

Projekt Métaphore, je tvorbou Jiřího Sládka, který momentálně sládkuje v pivovaru Clock a v temných zákoutích pivovaru se věnuje tvorbě vlastních naturálních piv a zároveň i barrel aging programu pivovaru Clock a to značky Fenetra. Métaphore piva jsou převážně definována spontánní nebo divokou fermentací, zrají ve dřevě a jsou postavena na místních nebo původních surovinách pocházející z ekologického zemědělství.

Na degustaci ochutnáme 8 vyzrálých, rustikálních piv jako malý teaser na to, co se můžeme těšit v budoucnu. Většina piv má rustikální, navinulý charakter, někdy s větší či menší kyselinkou, někdy s ovocem, někdy bez, ale vždy podle sládkových slov, harmonická a okouzlující. Všechna piva jsou tvořena vlastní mixed culture a nebo jsou spontánně kvašena.