Předprodej byl ukončen

Zuby nehty, Vobezdud
KONCERT / Hudba – Pop, Rock, Spirituální

Zuby nehty, Vobezdud

pátek 18.9.2020 od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

Dámy i páni, klasika i další generace české alternativy opět v Kaštanu

ZUBY NEHTY:
Úplně na začátku šly dvě velké kamarádky Hanka Kubíčková a Pavla Fediuková z gymnázia Štěpánská v Praze domů a přemýšlely, co si pustí za kapelu, až hodí tašky s učením do kouta, no a Hanka řekla: „Plyn.“
Tak vznikl název kapely. Hanka a Pavla spolu hrály v obýváku už nějaký čas na kytaru a na krabice místo bicích. Marku s holkama seznámil Tomáš Míka. Sedla za piáno a bušila do něj, co mohla. Později se přidala Kateřina Jirčíková na flétnu a saxofon a Alice Flesarová (ex- UJD) na saxofon. Začaly vznikat texty a písničky a kapela vstoupila na českou hudební scénu.
Skupina měnila názvy (Dybbuk, Zuby nehty) i členy, procestovala kus světa (Německo, Dánsko, Holandsko, Maďarsko, Slovinsko, USA, Rumunsko…), vystoupila na mnoha festivalech (Trutnov, Mikulov, Colours of Ostrava…), nahrála 6 alb, vytvořila hudbu k několika divadelním představením (Bajaja v divadle Minor, Aiša a Nádherná cesta nocí v německém Ravensburgu, O Slunečníku, Měsíčníku a Větrníku v Pidivadle), natočila 6 klipů (v režii Václava Kučery a Petra Slabého), vydala knihu textů v nakladatelství Maťa (2013) a stále aktivně působí v Čechách i v zahraničí.
Aktuální sestava:  klávesy: Marka Míková / saxofón, flétna: Kateřina Jirčíková / saxofón: Alice Flesarová / baskytara: Jan Maxa / bicí: překvapení

- - -
VOBEZDUD: 
Z ulic, nároží, křižovatek, nábřeží a různých podivných zákoutí na podia klubů a festivalů. Takovou cestu zatím urazilo uskupení 5 PIČÍ BEZ DUD neboli VOBEZDUD za 17 let své existence. Původně čistě dívčí akustická skupina koncertovala od roku 2003 převážně v karlínském tunelu a jiných pražských lokalitách. V roce 2007 se začala formovat osmičlená skupina, ve které z původní sestavy zůstalo vůdčí dívčí trio. V tomto novém složení na sebe VOBEZDUD poprvé výrazněji upozornil v roce 2010 debutovým albem K pláči i pobreku. Za dva roky pak kapela odehrála zhruba 100 koncertů u nás i v zahraničí, podílela se na studentském filmu Praho, má lásko a připravila druhé album Wo bist du?

Písničkově-alternativní VOBEZDUD kombinuje prvky folku, šansónu, popu, diska a všeho možného i nemožného v místy až punkrockovém negližé. Hlavní slovo mají housle a akordeon, v písničkách s mnohohlasými refrény se Tereza. B., Fany.L. a Josefína. J. (frontwoman a zakladatelky kapely) vyzpívávají z reálných problémů a traumat, aniž by ztrácely vtip a nadhled. Své koncerty kapela občas ozvláštňuje originálními kostýmy.

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu