Předprodej byl ukončen

Havel - Autokino na Cihelně
KINO / PROJEKCE / Film

Havel - Autokino na Cihelně

pátek 18.9.2020 od 19:30
Autokino na Cihelně, Svitavy

O akci

Autokino najdete v areálu Cihelny Svitavy (Hálkova 2138/10, Předměstí, 568 02 Svitavy). Cena vstupenky je jednotná: 200 kč za automobil (předprodej končí v 18:00, poté lze vstupenky zakoupit pouze na místě). Samotný areál se otevírá hodinu před začátkem promítání. Prosíme všechny účastníky, aby přijeli s dostatečným předstihem.

V areálu bude obsluha, která vám ukáže, kam máte zaparkovat. Buďte prosím trpěliví a ohleduplní k ostatním.

K dispozici bude i občerstvení (červená maringotka Kavárny v parku), mobilní toalety a odpadkové koše

Jak naladím zvuk? Na autorádiu si naladíte FM frekvenci 96,7 MHz. Pokud nemáte v autě rádio nebo se bojíte o baterii, můžete použít mobil s připojenými sluchátky. Stačí si stáhnout funkční aplikaci, která chytá FM signál.

Co mám dělat po skončení promítání? Areál prosíme opouštějte ihned. Obsluha při odjíždění už auta nijak nekoriguje.

 

ČR 2020 • 100 min • režie: Slávek Horák • drama / životopisný •

Celovečerní film Havel přináší příběh jedné z nejvýraznějších osob naší historie Václava Havla z jeho disidentských dob, kdy ještě nebyl slavnou osobností. „Portrét státníka nečekejte,“ slibuje režisér Slávek Horák. Film se soustředí na Havlův bouřlivý osobní život, kterému dominuje boj za pravdu a správnou věc, pronásledování, věznění a také milostné vztahy, vlastní pochyby a humor. V centru všeho je pak neobvyklý a o to silnější vztah s manželkou Olgou.
Film Havel se odehrává mezi roky 1968 a 1989 a zachycuje dlouhou cestu a proměnu hlavního hrdiny od lehkovážného a úspěšného dramatika šedesátých let, přes bojovníka za lidská práva v letech sedmdesátých až po vůdčí osobnost sametové revoluce a celosvětovou ikonu. Dějiny jsou ale až v druhém plánu, film Havel nabízí především velký, vzrušující a málo známý příběh, jakých není ve světě mnoho.

Pořadatel

Středisko kulturních služeb města Svitavy

www.kultura-svitavy.cz