Předprodej byl ukončen

Stockfest 2021 - Morčata na útěku, Brutus, Morava, ...
FESTIVAL / KONCERT / Hudba – Pop, Rock

Stockfest 2021 - Morčata na útěku, Brutus, Morava, ...

13. – 14. srpna 2021 od 19:00
Letní areál Dobrohostov, Havlíčkův Brod

O akci

Tento způsob léta zdá se nám poněkud šťastným!

Máme připravený 26. ročník Stockfestu. Přijďte podlehnout atmosféře malého letního festivalu a poslechnout vybranou muziku v magickém prostředí areálu letního parketu v Dobrohostově. Na jediném pódiu pěkně postaru, nic ti neuteče, nezapomeneš-li se večer u baru...

Páteční program:

19:00 ZAHRADA (www.bandzone.cz/zahrada)

20:30 DOKTOR DOLL (www.bandzone.cz/doktordoll)

22:30 MORČATA NA ÚTĚKU (www.morcatanauteku.cz)

00:30 REVOCK (www.revock.cz)

Sobotní program:

17:00 AT TIME

18:20 E.M.I.L. (www.emilhb.cz)

19:40 FORTUNA (www.fortunahb.cz)

21:00 MORAVA (www.morava-rock.cz)

22:30 BRUTUS (www.brutus.cz)

00:30 RED NOSE (www.bandzone.cz/rednose)

Vystupující

Morčata na útěku (CZ) – web / web Brutus (CZ) – web Morava (CZ) – web Red Nose (CZ) – bandzone E.M.I.L. (CZ) – web Doktor Doll (CZ) – bandzone ZaHRaDa (CZ) – bandzone Revock (CZ) – bandzone

Více informací

ZAHRADA - kapela z Třebíče vystoupí na festivalu poprvé a zahájí svou hudbou páteční večírek! Vlasta Zahrádka je třebíčský zpěvák, m.j. frontman kapel Carmen, Pop Killers, CZ Faith no More. Je autorem hudby i textů a momentálně koncertuje se svojí šestičlennou kapelou ZaHRaDa. Band je složen ze špičkových muzikantů; hodinový program vyplní jak Vlastovy úplné novinky, tak starší, osvědčené hity z éry Carmen. Vše v akustické, uchu velmi lahodící, příjemné úpravě. "ZaHRaDa je o mých vnitřních pocitech, který ventiluju skrz hudbu a texty. Dělám to tak celý život, ale až teď jsem se rozhodl jít vlastní cestou. V tomto případě víc akusticky. Poznal jsem ve studiu při nahrávání nových skladeb taky skvělýho člověka a zároveň luxusního kytaristu Apiho (Morava), který respektuje můj styl skládání a pomáhá mým písním vdechnout život."

DOKTOR DOLL - skupina vznikla v roce 2017 ve Žďáře nad Sázavou jako čtyřčlenná a natočila singl My Way a svůj první videoklip. Za vznikem kapely stojí kytarista Karel Sobotka a zpěvák Radim Píbil, kteří spolu léta působili v legendární žďárské kapele Exit a v duu Frankenstein. V roce 2018 posílila sestavu saxofonistka a Doktor Doll dostal nový rozměr. Na jaře roku 2019 vyšlo první album s názvem Do nebe a začaly spanilé jízdy na koncertech po celé republice...

MORČATA NA ÚTĚKU - brněnská rock metalová hudební skupina působící od roku 2004. Sami sebe často označují za Agro-jazz skupinu. Jejich tvorba spočívá v parodování známých českých i zahraničních populárních písniček vlastními vtipnými texty. Skupina se umístila na 29. místě ve známé soutěži Český slavík v ročníku 2007 v kategorii Skupiny. Členové Morčat jsou Yetty (zpěv), Mikesh (kytara), Dejan (baskytara) a Filipínec (bicí). Za svou kariéru vydala skupina devět alb, poslední vydané je z roku 2017 s názvem Di do prdele! Ve svém žánru se Morčata stávají legendou. Pojďte hledat dědu!!

REVOCK - punk-rocková skupina ze Žďáru nad Sázavou. Její existence sahá do roku 2015. O dva roky později vydala své debutové CD s názvem Černá noc. Za pět let existence se Revocku povedlo hrát na nespočtu akcí např. Pelíšek fest, Vysočina fest nebo na Broumovská kytara. Natočila několik klipů. V roce 2018 skupina vydala album Divokej západ a v klipu na stejnojmennou píseň si zahrál také zpěvák ze skupiny Rybičky 48 Kuba Ryba. Skupina svým energetickým vystupováním jistě zaujme širokou škálu posluchačů a vyplatí se na ně počkat do pozdních hodin, kdy si můžete všichni pořádně zapogovat!

AT TIME - čtyřčlenná kapela z Havlíčkova Brodu ve složení Kuba Kubajz Kubíček (sólová kytara, zpěv, občas i taneční kreace), Petr Bȍnsch (kytara, zpěv, foukačky), Pavel Růžička (baskytara) a Míra Bȍnsch (bicí). Folk & country. Slibný rozjezd.

E.M.I.L. – jedna ze dvou kapel, které stály za vznikem festivalu. Parta okolo výrazné osobnosti brodské hudební scény Jardy Bořila prošla mnoha personálními změnami a v pátek 13. listopadu téměř oslavila 30 let své existence. V současné (zčásti omlazené) sestavě vystupuje od roku 2016.

FORTUNA – společně s kapelou E.M.I.L. stojí za vznikem akce a je jedinou kapelou, která nevynechala žádný z dosavadních 25 ročníků festivalu! Kapelu založil rodák z Dobrohostova Petr Milichovský v roce 1995. Přestože Fortuna změnila složení několikrát, Petr zůstává kapelníkem této plesové party až do dnešních dnů.

MORAVA – jen málokterá kapela z Vysočiny má za sebou podobně barvitý a slavný příběh jako Morava. Za více než třicet let svého působení Morava vydala celkem osm řadových alb, poslední s názvem Černobílá v předloňském roce. Kapelu, která v době největší slávy vyprodala Lucernu, polil živou vodou návrat dlouholetého frontmana Františka Petrička před pěti lety. Kdo by neznal hity kapely jako Sblížení, Morava či Miluj se se mnou?

BRUTUS – legenda českého tancovačkového bigbítu konečně na Stockfestu! „Nadšený recenzent Bruntálského deníku napsal, že skupina Brutus by měla být prohlášena za národní památku, podobně jako třeba jízda králů z Vlčnova.“ Kapela vznikla v Rakovníku v roce 1966. V době normalizace byla nucena několikrát pozastavit činnost a dvakrát se přejmenovala (Elektronik, Kyklop), aby se v roce 1989 definitivně vrátila ke svému původnímu názvu. Za dlouhou dobu existence se v kapele vystřídalo téměř 50 muzikantů. Všechna důležité milníky pamatují bubeník Vladimír Hasal, František Matějovský (flétna, saxofon) a baskytarista Milan Křižanovský, kteří se v kapele objevili v polovině sedmdesátých let. Stovkami a stovkami tanečních zábav po kulturácích a sokolovnách celé republiky otřískaná kapela začíná na začátku devadesátých let vydávat v rychlém sledu jedno album za druhým. Dnes jich má na kontě třináct. Fragment songu Zdá se mi tvoří znělku kultovního nováckého seriálu Comeback, kde si samotní členové kapely také ve dvou dílech zahráli... Už to živě vidím na letním parketu: oční stíny, dlouhý vlasy, božskej účes, dlouhý řasy... bude to brutus!

RED NOSE – příběhy, písně, rock & roll v podání legendární party z Havlíčkova Brodu poprvé na Stockfestu! Kapela soustředěná okolo bratrů Šimonových a hrající prakticky v původní sestavě má na kontě tři řadová alba. Přesná rytmika, melodika moderního rock´n´rollu či blues a české texty budou ozdobou závěru sobotního programu.

***

Lokace: letní parket Dobrohostov (HB) * 49.5422408N, 15.5204717E

Areál letního parketu po dobu akce částečně zastřešen dvěma velkými party stany.

Parkování: v místě, bez poplatku.

Stanování: na travnatém prostoru, který je součástí parkoviště poblíž areálu. Prostor není hlídaný, bez poplatku.

Ubytování v Havlíčkově Brodě a okolí: odkazujeme na dlouhý seznam na stránkách Podzimního knižního veletrhu zde.

***

Dvoudenní vstupné (pátek a sobota):

400 Kč v předprodeji do 31. 12. 2020

500 Kč v předprodeji od 1. 1. 2021 nebo na místě

Jednodenní vstupné:

250 Kč v předprodeji do 30. 6. 2021

300 Kč v předprodeji od 1. 7. 2021

350 Kč na místě

Předprodej:

1) Vstupenky do mobilu: portál www.smsticket.cz

2) Vstupenky na obchodních místech

HAVLÍČKŮV BROD - Obchůdek Tulipán, Horní ulice

HUMPOLEC - Městské kulturní a informační středisko