Předprodej byl ukončen

Webinář: Tomáš Šebek – Chirurg bez hranic: Nebe nad Jemenem
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Webinář: Tomáš Šebek – Chirurg bez hranic: Nebe nad Jemenem

úterý 9.3.2021 od 18:00
Live stream, Online

O akci

Pomáhal při živelné katastrofě na Haiti, ocitl se ve válečném konfliktu v Afghánistánu, zažil náročné podmínky Jižního Súdánu a jeho poslední mise ho zanesla do Jemenu, kde už pět let zuří válka. Český chirurg a lékař bez hranic Tomáš Šebek nám přiblíží své zážitky a zkušenosti z místa, které bylo jen před pár lety turistickou destinací. „Kalašnikov je v Jemenu něco jako doplněk k oblečení,“ hovoří oceňovaný lékař. I přes každodenní hřmění střelby, všudypřítomné hrozby cholery, operaci těžce postřelených dětí a nedostatku spánku, se Tomáš Šebek na své jemenské misi snažil pozorovat běžný život, jenž se skrývá pod válečným závojem. Večer s ním nahlédneme do jemenské nemocnice, poznáme lokální podmínky i organizaci Lékaři bez hranic a dozvíme se z první ruky o místě, kde se odehrává v současnosti největší humanitární katastrofa na světě. 

 

Tomáš Šebek

je všeobecný chirurg, který pracuj v pražské Nemocnici Na Františku a který je součástí mezinárodní organizace Lékaři bez hranic. Na svou první misi s nimi odešel před deseti lety na zemětřesením zdevastované Haiti. Později se tam vrátil. Dvakrát pracoval v traumacentru Lékařů bez hranic v Kundúzu v Afghánistánu. Lékařskou péči poskytoval také lidem v Agoku na pomezí Súdánu a Jižního Súdánu. Celkem absolvoval s touto organizací šest misí, naposledy působil ve válkou zmítaném Jemenu. Svou zkušenost z misí popsal v blozích, které vyšly i knižně. Kromě toho, že je Tomáš Šebek odvážný a velmi zdatný chirurg, stál také u zrodu portálu uLekare.cz, který je dnes největší lékařskou online poradnou na českém webu. 

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

— Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj telefon anebo        notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické vybavení. 

— Před konáním webináře vám v den jeho konání na e-mail pošleme odkaz, přes          který se na webinář lehce připojíte. Pokud vstupenkou zakoupíte v den konání          akce, odkaz na webinář vám přijde v jednom e-mailu přímo se vstupenkou.

— Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit a       klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen                   poslouchat. 

— Live stream webináře se vysílá prostřednictvím platformy Vimeo, přímo ve vašem      internetovém prohlížeči. Není proto potřebné nic instalovat, ani se nikde                    registrovat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

— Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.

— V nejbližších dnech po uskutečnění webináře dostanete záznam, který vám               bude k dispozici po dobu 30 dní.

— Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.

— Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.

— Na jeden vstup se může zúčastnit celá rodina.

 

Odpovědi na často kladené otázky naleznete zde:

bit.ly/OtazkyOdpovediCZ