Předprodej byl ukončen

Jižní stezka - Českem od východu k západu (Jan Hocek)
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Jižní stezka - Českem od východu k západu (Jan Hocek)

úterý 13.4.2021 od 19:00
Streamio, Online

O akci

Nejdelší ucelená a zdokumentovaná trasa pro pěší, cyklisty i lyžaře postupuje napříč celou zemí!

Jižní stezka je po Severní stezce druhou nejtěžší trasou ze stezek Via Czechia, vede jižními pohraničními horami mezi nejvýchodnějším a nejzápadnějším bodem České republiky, její pěší varianta měří 1052 km a cyklistická 1180 km. Cestovatel Jan Hocek absolvoval celou trasu v roce 2020 pěšky i na kole a vnímal měnící se krajinu, architekturu, nářečí, nabídku jídel nebo třeba i lokálních piv. Jižní stezka vede 15 pohořími a zeměpisnými celky, přes 6 chráněných krajinných oblastí, 2 národní parky a bezpočet přírodních rezervací a přírodních památek. Pokud tuto stezku zdoláte celou, vystoupáte na 20 tisícovek a stanete na nejvýchodnějším, nejjižnějším i nejzápadnějším místě České republiky.

Přednáška vám detailně přiblíží celou trasu Jižní stezky profesionálními fotografiemi a detailními mapami trasy. Dozvíte se zajímavosti o málo známých místech i autentické zážitky autora z vlastního putování. Součástí programu bude i krátké představení knihy Jižní stezka - Českem od východu k západu (vychází v květnu 2021) a s prémiovou vstupenkou bude možné klást dotazy v chatu. Projekce bude přenášena online ve velmi kvalitním fullHD rozlišení na platformě Streamio, takže si jí můžete plně užít i na velkých televizních obrazovkách.

Délka přednášky: 120 minut


Severní stezkou vás provede Jan Hocek, autor projektu Via Czechia, vystudovaný biolog a tělocvikář, průvodce, cestovatel, fotograf, a publicista. Navštívil přibližně 80 zemí světa od Grónska po Antarktidu a prošel většinu velkých světových treků na všech kontinentech.

O cestách po své domovině i v zahraničí publikoval řadu knih, které vždy bohatě doprovodil vlastními fotografiemi: Nejhezčí túry světa, Nejhezčí místa světa, Nejhezčí dobrodružné výpravy po Česku a Slovensku a 100 nejhezčích výletů po Česku a Slovensku. Knižního zpracování se letos dočkají i stezky Via Czechia, které ve dvou svazcích vydává přední české nakladatelství Euromedia.