Předprodej byl ukončen

ONLINE: Pěšky z Paříže do Santiaga de Compostela
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

ONLINE: Pěšky z Paříže do Santiaga de Compostela

neděle 13.6.2021 od 20:00
Kolem Světa, Online

O akci

Mladí cestovatelé z Třebíče se vydali pěšky z Paříže do Santiaga. O svém putování vydali knihu.

Matouš Dvořák a Nico Moro jsou studenti z Třebíče, kteří se před dvěma lety vydali na svou životní pouť. Na Svatojakubskou cestu do Santiaga de Compostela každým rokem proudí tisíce poutníků z celého světa, avšak trasa Třebíčanů byla zcela netradiční. Začínala totiž v Paříži a byla dlouhá bezmála 1600 km.

Před samotným putováním nedokázali cestovatelé odhadnout, co vše bude dvouměsíční cesta obnášet, a naprosto podcenili své síly a přípravy. O vtipné historky, prekérní situace či dokonce život ohrožující okamžiky pak nebyla nouze. Své dojmy se rozhodli sepsat do knihy, kterou pojali formou deníku. Kniha Pěšky z Paříze do Santiaga vyšla 22. dubna a čtenáři se při její četbě rozhodně pobaví. "Je to takové putování Pata a Mata v novodobé podobě. Rozhodně jsme nevěděli, do čeho jdeme a pak jsme se nestačili divit," uvedl Matouš Dvořák, jeden z autorů. "Zažili jsme vlnu obrovských veder, neustále bojovali s nedostatkem pitné vody a dvakrát nás dokonce po lese honila divoká prasata," dodal.

Studenti by rádi ve svých cestách pokračovali a na tento rok si naplánovali další svůj velký cíl - Cyrilometodějskou cestu, která míří z řecké Soluně na Velehrad, a poutníci tak budou muset překonat hranice šesti států. Mladíci se rozhodli začít v Athénách a skončit v Třebíči a cestu si tak trochu prodloužit.

===
KOLEM SVĚTA ONLINE - cyklus cestovatelských přednášek
Pořádá a uvádí Karel Wolf, info@kolemsveta.cz
Promítají cestovatelé Matouš Dvořák a Nico Moro

===

Pokud vás online přednášky těší, zde je permanentka na celý měsíc:
 https://www.smsticket.cz/vstupenky/24727

===

MÍSTO KONÁNÍ:
> odkaz na živé vysílání dostanete emailem vždy 15 minut před projekcí
> pokud nestihnete živé vysílání, zašleme vám odkaz na záznam přednášky
> promítáme prostřednictvím Zoomu
> připojte se raději dříve, ponechte vypnutý mikrofon a kameru, aby nebyla rušena přednáška. Dotazy je možné klást online prostřednictvím „chatu“

Pořadatel

KOLEM SVĚTA production, s.r.o.