Předprodej byl ukončen

Jan Fic, Ty syčáci!
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Rock, Worldmusic

Jan Fic, Ty syčáci!

pátek 11.6.2021 od 19:30
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

Moravský výsadek opět v Kaštanu. Originální a stále zmiňovanější písničkář uvede večer pro Petra Vášu a jeho boys.

Předprodej 180,- na místě 220,-
 

JAN FIC

Pochází z Rybníků u Moravského Krumlova, od maturity žije střídavě v Brně. Kytarista, bluesman, písničkář a výrobce hudebních nástrojů.
V roce 2011 založil bluesovou skupinu The Weathermakers, se kterou se od převzatých písní dostal až k vlastní tvorbě. Byl také kapelníkem recesistické trampské skupiny The Honzíci – s oběma postoupil do celostátního kola Porty. 
V roce 2018 se jako písničkář zúčastnil mezinárodní soutěže Blues Aperitiv v Šumperku, kde vyhrál první cenu, postup na hlavní scénu podzimního festivalu Blues Alive.

Na konci roku 2018 vydal ve spolupráci s producentem Martinem Kyšperským své sólové album Město, v roce 2020 ho následovalo druhé sólové album Potom, kde už od blues zaznamneává výrazný posun k městskému folku. 

Věnuje se výrobě kytar, cigar-boxů a dalších hudebních nástrojů pod značkou Red Bird Instruments.

V roce 2020 se stal držitelem ceny “Za krásu slova”, kterou každý rok uděluje Radio Proglas.

- - - - -

TY SYČÁCI !
Fyzický básník Petr Váša (Z kopce, Jasná páka), kytarista Petr Zavadil (Pluto, Mucha, Ještě jsme se nedohodli) a baskytarista Tomáš Fröhlich (Pluto) spolu začali hrát v roce 2000. Jejich vystoupení se přelévají mezi koncertem alternativní hudby, divadelní performancí a melodramatem.
Za dvacet let své činnosti vydali 9 alb (zatím poslední The Tramp je z roku 2018), získali mnoho fanoušků a pohoršili mnoho tradicionalistů.

Ptáci zpívají, houby mluví, kaktus naříká, leguán cvičí jógu, námořníci uklidňují záhadného netvora, egyptská královna hledí do budoucnosti a čas běží. Rajské jablko z Eldorada zraje a zraje.

Největšími devízami Těch Syčáků je nekompromisní, ostrý styl a vytrvalost ve ztvárňování vlastních představ. Co platilo pro fyzického básníka Vášu, platí i pro kapelu: nepřizpůsobuje se žánrům, ale sama si je vytváří.

- - - - -

Samozřejmě platí všechny současné podmínky, takže každý návštěvník musí splňovat jedno z tohoto (a mít na to potvrzení):
1) 22 dní od ukončení prvního očkování
2) před nejdéle 90 dny prodělání onemocnění COVID 19
3) negativní antigenní test ne starší 72 hodin
4) negativní PCR test ne starší 7 dní

Vystupující

Ty Syčáci (CZ) – web

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu