Předprodej byl ukončen

Imunita z pohledu psychosomatiky
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA

Imunita z pohledu psychosomatiky

středa 24.11.2021 od 19:00
Kino Metropol, Olomouc

O akci

Někde na půl cesty mezi západní a východní medicínou, zdravím a nemocí, psychologií a lékařstvím, leží princip psychosomatiky. Vědní disciplína razící názor, že diagnostikovaná a léčená by neměla být jen duše bez těla anebo jen tělo bez duše, ale člověk jako komplexní, nerozdělitelný celek. Co to však znamená pro naše tradiční porozumění nemocí? Jaká onemocnění mohou být projevem narušené psychiky? Jak se o sebe starat tak, abychom podpořili léčbu a posílili naši imunitu? Naučte se naslouchat, když nám tělo říká to, co duše nedokáže, v přednášce doktorky Heleny Máslové. 

 

MUDr. Helena Máslová bude poutavě vyprávět o tom:

– co je a co není psychosomatika

– jak nás ovlivňují vztahy a prostředí ve kterém žijeme 

– co je důležité pro udržení našeho zdraví

– kdo je psychosomatický pacient 

– jak se pracuje s klienty v psychosomatické ordinaci

 

MUDr. Helena Máslová
je lékařka, která se věnuje zejména psychogynekologii, ženskému zdraví a reprodukci z pohledu psychosomatických souvislostí. Je členkou České lékařské komory. Vystudovala 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Pracovala na gynekologicko-porodnickém oddělení, na lůžkovém interním oddělení i v léčebně dlouhodobě nemocných. Zkušenosti ze všech těchto pracovišť ji přivedly k psychosomatické a primární medicíně a posléze k založení Centra psychosomatické péče. 

 

_____________________________________________________________________

 

Opatření COVID-19 pro vstup na akci

Abychom si společně mohli užít akci, je nutné, abyste splnili jednu z podmínek: prokázat se laboratorně dokázaným překonáním onemocnění COVID-19 (ne starším než 180 dní) nebo se prokázat očkováním (od poslední dávky musí uplynout alespoň 14 dní). U dětí mladších 18 let, osob s kontraindikací k očkování a osob rozočkovaných lze k prokázání bezinfekčnosti použít i RT-PCR test (starý nejvýše 72 hodin). Všichni účastníci akce musí mít po celou dobu nasazený respirátor bez výdechového ventilu min. třídy FFP2 (KN95 / N95). Více informací: bit.ly/Covid_CZ

 

Pro vaši bezpečnost a zdraví:

• Použijte dezinfekci u vstupu

• Kromě doby konzumace noste respirátor

• Dodržujte platná nařízení

Dodržujte s námi pravidla bezpečné zábavy. Děkujeme!

Další akce pořadatele

Pozoruhodné osudy prvorepublikových vil - 10.12.2020 od 18:00, Univerzitní kino Scala, Brno

Cestovatelské kino: Antarktida - 11.2.2021 od 19:00, Městská knihovna v Praze, Praha