Druhý degustační večer s Romanem Paulusem
úterý 22.2.2022 od 18:00Bistro Paulus, Olomouc
Předprodej byl ukončen
22. 2. 2022 - magické datum, magický večer a únorová degustace č. 2 pod vedením Romana Pauluse a jeho týmu v Bistro Paulus.
Co vás čeká?
2 + 2 = 4 hostů
2 + 2 + 2 = 6 chodů
2 + 2 + 2 = 6 vín
Prvním odhaleným hostem je šéfkuchař Lukáš Hlaváček - šéfkuchař v hotelu Alcron, který pro vás společně s Romanem Paulusem nachystá magické degustační menu.
Menu na degustační večer
----
Amuse bouche
---
Řepa, uzený pstruh, crème fraîche
---
Topinamburová polévka, slanina, cibule, krutony
---
Treska, mušle, pohanka, fenykl, lichořeřišnice
---
Vepřová panenka, bůček, fazole, petržel, mangold
---
Pečená bluma, heřmánek, mléko, med
Vinaři
J. Stávek - rodinné vinařství situované v němčičském VINAŘSKÉM DVOŘE, který byl postaven v roce 1898. Specializuje se odrůdu Frankovka a je známé také výrobou rosé a fortifikovaných vín. Na vinicích hospodaří ekologicky s prvky biodynamiky. Starají se o ně tak, aby je předali dalším generacím v plné síle. Všechny se nachází v katastru obce Němčičky a jsou postavené na geologickém podloží zvětřávajícího pískovce.
Sv. Václav je malé vinařství z Hustopečí s vlastními vinicemi v obci Kurdějov. Zaměřují se na produkci limitovaných šarží vín a v jejich vinném sklepě se setkává staré s novým. Mají historický sklep s moderní architekturou a moderní technologické zázemí pro zpracování, výrobu a zrání vína.
Naše bistro má dvě tváře. Každý všední den od časného rána do pozdního odpoledne si u nás dáte výbornou snídani, vyberete z nápaditého obědového menu Romana Pauluse, oceníte kvalitní kávu, snacky, sendviče a dezerty na schůzkách s obchodními partnery, kolegy či přáteli.
O večerech a víkendech nabízíme naše nevšední prostory pro firemní akce, soukromé večírky nebo rodinné oslavy. I my přispějeme svou troškou do mlýna. V následujících týdnech a měsících chystáme pod vedením majitele Romana Pauluse nebo šéfkuchaře Petra Stokláska třeba degustační večeře, školy vaření či zajímavé eventy spojené s uměním a zážitky.
----
Na každé akci bude pořizován obrazový záznam pro marketingové účely. Pořízené záznamy můžou být použity zejména na našem webu a sociálních sítích.
Škola grilování s Romanem Paulusem - 6. června od 17:00, Fort XX. Escot, Křelov-Břuchotín
Škola vaření s Romanem Paulusem - Středomořská kuchyně - 14. května od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Středomořská kuchyně - 15. května od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc