Předprodej byl ukončen

Cestovatelské středy: Jan Benda, Karel Janeček
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Cestovatelské středy: Jan Benda, Karel Janeček

středa 2.3.2022 od 19:00
Národní muzeum (historická budova), Praha

O akci

JAN BENDA

Psychoterapeut: MNICHEM NA SRÍ LANCE 

Žil jako buddhistický mnich na Srí Lance. Vede kurzy emoční inteligence, manažerské dovednosti, koučování, teambuilding, intuice a kreativita, řešení konfliktů, zvládání stresu... Cesta za poznáním sebe sama je cesta opravdové a nevratné proměny. Na začátku bývá životní krize či zlomové období plné úzkosti, strachu, zklamání a hořkosti. Díky ní lze odkrýt netušený potenciál, nalézt v životě smysl, moudrost i nadhled a humor. Život je nekonečnou výzvou. Výzvy nelze dělit na dobré a špatné...

 

KAREL JANEČEK

Matematik: BHÚTÁN

Úspěšný matematik zajímavě vstupuje do kulturní sféry, bojuje proti korupci. 

Podnikatel, pedagog, bojovník proti korupci a mecenáš roku 1995 založil a dlouho vedl společnost RSJ, která je jedním z největších obchodníků a poskytovatelů likvidity na světových finančních trzích. Dnes působí jako předseda dozorčí rady. Přednáší finanční matematiku na Matematicko-fyzikální fakultě UK. Je zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu proti korupci. Založil i Nadační fond Neuron na podporu vědy a Nadační fond pomoci. Společnost RSJ je největší na londýnské derivátové burze NYSE Liffe, kde obchoduje od roku 2000, roku 2004 jmenována oficiálním tvůrcem trhu a třetím největším obchodníkem na chicagské CME Group. 2011 se Stanislavem Bernardem a hercem Janem Krausem založil Nadační fond proti korupci. Cílem je rozvoj etických hodnot v demokratické společnosti a podpora projektů odhalujících korupci ve veřejné správě s rozsáhlým ekonomickým dopadem. 

Myšlenku Pozitivní evoluce rozvíjí svými fondy, filantropii a návrhem nového volebního systému. Je spolumajitel DOX a první mecenáš festivalu Struny podzimu s propojováním jazzu a klasiky, tradice a experimentu.

Pořadatel