Předprodej byl ukončen

Vitka – divadlo Husa na provázku
DIVADLO / VÝSTAVA / Představení / Umění

Vitka – divadlo Husa na provázku

středa 30.3.2022 od 19:00
Kulturák NMnM, Nové Město na Moravě

O akci

Komponovala od devíti let. Dirigovala pražskou filharmonii i londýnský orchestr BBC. Prosadila se v oboru, který je dodnes vyhrazen především mužům. Obklopovala se četnými milenci. Udržovala mnohaletý partnerský i tvůrčí vztah s o čtvrtstoletí starším a ženatým Bohuslavem Martinů. Zemřela v pětadvaceti letech. Dodnes patří k nejhranějším českým skladatelkám. Má dokonce svou vlastní poštovní známku. Kdyby žila déle, byla by jednou z nejslavnějších českých žen.

Inscenace režisérky Anny Davidové a spisovatelky Kateřiny Tučkové o talentu a vášních brněnské skladatelky, dirigentky a femme fatale Vítězslavy Kaprálové. Příběh o urputnosti, s níž může člověk následovat své touhy a hledat své životní určení. Navzdory všeobecnému očekávání. Příběh o nespoutanosti, náruživosti a svobodomyslnosti – všemu a všem navzdory!

Tereza Marečková získala za roli Vitky Cenu Divadelních novin.

Anna Davidová (1984) se svou snivou režijní poetikou a temperamentní obrazivostí zařadila mezi nejvýraznější režijní talenty mladé generace. Ještě coby režisérka na volné noze vytvořila v Divadle Husa na provázku několik inscenací vysoce ceněných diváky i odbornou veřejností. V letech 2019 až 2021 byla uměleckou šéfkou. Získala Cenu divadelní kritiky v kategorii Talent roku.

140 minut, s přestávkou

inscenační tým:
režie: Anna Davidová
dramaturgie: Lucie Němečková
scéna: Lenka Odvárková
kostýmy: Hana Knotková
hudba: Petr Hromádka , Vítězslava Kaprálová a Bohuslav Martinů
inspice: Lenka Jirků a Nikol Hlávková
asistent režie: Matej Synák
foto: Jakub Jíra

Pořadatel

Novoměstská kulturní zařízení