Předprodej byl ukončen

Cukrářská škola s Lídou - Francouzské dezerty
FESTIVAL / Gastro

Cukrářská škola s Lídou - Francouzské dezerty

sobota 28.5.2022 od 9:00
Bistro Paulus, Olomouc

O akci

V cukrářském kurzu se zaměříme na tradiční francouzské dezerty - Éclair a Choux. Tyto delikatesy z odpalovaného těsta jsou voňavé, lahodné a vždy nádherné i na pohled. 

Během kurzu Vás naše cukrářka Ludmila Len naučí, jak vytvořit to nejnadýchanější těsto. Po upečení se pak pustíme společně i do přípravy těch nejrozmanitějších náplní nejrůznějších chutí, které francouzský zákusek vždy dovedou k dokonalosti. 

Během kurzu obdržíte receptury na těsta i na krémy, cukrářka vám poradí pracovní postupy a dostanete také tipy na nejrůznější cukrářské vychytávky při pečení a zdobení. 

 

V průběhu kurzu budete mít zajištěno občerstvení, včetně alko a nealko pití. 

 

Kurzy probíhají od 9:00 do 14:00 hodin v malých skupinkách (max. 8 osob) a díky tomu budete mít plnou pozornost naší cukrářky.

 

Kromě zážitku si odnesete domů také 6 vlastnoručně vyrobených francouzských dezertů.

 

Partnerem kurzu je Tescoma. 

Ludmila Len

Šéf cukrářka v Bistro Paulus

Pocházím z Ukrajiny, ale už téměř třicet let žiji v Česku. Původně jsem vystudovala hudební konzervatoř. Profesně mě ale život přivedl k cukrařině. Od mládí jsem ráda pekla na rodinných oslavách. Nejvíce mě baví vymýšlet si vlastní receptury a předávat cukrářské řemeslo dalším lidem.

Za svoji kariéru jsem absolvovala řadu kurzů a stáží u předních světových cukrářů. Svým uměním mě okouzlila Alena Ujshag, která se specializuje na tvorbu cukrových květů a nadchla mě svojí precizností a detaily. Cukrářskou tvorbu jsem měla možnost poznat i u Sashy Klymyuk z Moleeks Cakehouse v Praze.

Dále pak sleduji cukrářskou tvorbu dalších mistrů jako jsou: Lilia Gmyria, Tatana Kryachko, Jana Chaban, Nata Buchynska, Irina Moshkina nebo Ruslan Vycherov.

Specializuji se na krémové, čokoládové a cukrové květy. Kromě dortů ráda peču nejrůznější francouzské dezerty, například mousse dezerty, makronky, ecleiry apod. Ale nebráním se také pečení bez cukru a bez lepku.

Všechny cukrářské výrobky, které vidíte v naší vitríně v Bistru Paulus, tvořím společně se svým týmem.

Bistro Paulus

Naše bistro má dvě tváře. Každý všední den od časného rána do pozdního odpoledne si u nás dáte výbornou snídani, vyberete z nápaditého obědového menu Romana Pauluse nebo oceníte sendviče a snacky. S obchodními partnery, kolegy či přáteli si může vychutnat také dezerty, které společně se svým týmem připravila právě šéf cukrářka Ludmila Len.

O večerech a víkendech nabízíme naše nevšední prostory pro firemní akce, soukromé večírky nebo rodinné oslavy. I my přispějeme svou troškou do mlýna. V následujících týdnech a měsících chystáme pod vedením majitele Romana Pauluse nebo šéfkuchaře Petra Stokláska třeba degustační večeře, školy vaření či zajímavé eventy spojené s uměním a zážitky.

Pořadatel