Předprodej byl ukončen

Svobodné děti - promítání filmu a beseda
KINO / PROJEKCE / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Film / Osobní rozvoj

Svobodné děti - promítání filmu a beseda

neděle 25.9.2022 od 17:30
Komunitní centrum Unitaria, Praha

O akci

Promítání filmu a beseda se Zdeňkou Šíp Staňkovou a dalšími účinkujícími

Přijďte na promítání dokumentu Svobodné děti s besedou a nechte se inspirovat zkušenostmi rodin a škol na cestě za trochu jiným přístupem k dětem v oblasti vzdělávání i životě.

Jak vypadá život dětí, které dostanou větší svobodu ve svém životě a vzdělávání? Co se děje ve školách, kde hodiny nejsou povinné? A co když děti nechodí do školy a rodiče je doma do učení nenutí? Je možné rozšířit respektující výchovu i do oblasti vzdělávání? Může vůbec vzdělávání založené na dobrovolnosti fungovat? A jaké jsou s tím u nás zkušenosti?

Na tyto a mnoho dalších otázek odpovídá unikátní dokumentární film Svobodné děti Zdeňky Šíp Staňkové a režiséra Jana Minaříka, který vypráví příběhy českých rodin a škol na cestě za větší svobodou v životě i vzdělávání dětí.

Film představuje unikátní průřez tematikou svobodného vzdělávání, který v Česku dosud chyběl, ačkoli si tento přístup získává čím dál tím větší počet stoupenců jak u nás tak i ve světě. Přijďte na promítání filmu Svobodné děti a nechte se inspirovat.

Délka dokumentu: 119 minut

Režie: Jan Minařík

Oficiální stránky filmu, kde najdete více informací: https://svobodnedeti.cz/

------------------------

Po promítání se můžete těšit na besedu se spoluautorkou filmu Zdeňkou Šíp Staňkovou, koordinátorem filmu Martinem Šípem a dalšími účinkujícími, kteří budou průběžně oznámení ve FB události, kde také naleznete více informací o jednotlivích besedujících".

Zeptat se budete moci na témata v souvislosti s filmem, svobodným vzděláváním, respektujícím rodičovství a osobními zkušenostmi besedujících s těmito tématy. Beseda bude trvat 60–90 minut podle počtu otázek.

A protože na akci přijde hodně lidí podobného naladění, po diskuzi bude ještě asi hodinu možnost vzájemně sdílet a seznamovat se v prostorách přilehlé kavárny. 

Více informací

Datum: Neděle 25. 9. – 17:30 – 21:00 (doporučujeme přijít dříve, prostor bude přístupný od 17:00 

Akci organizuje: Peter Bartal https://www.peterbartal.cz/