Předprodej byl ukončen

Reinis Jaunais (LV), Kvietah, Člověk krve
KONCERT / Hudba – Elektronika, Folk / Country, Pop, Rock, Spirituální, Worldmusic

Reinis Jaunais (LV), Kvietah, Člověk krve

středa 7.9.2022 od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

Křehký večer nejen s folkem. Jemné písně, čisté tóny a ryzí písničkářství

Reinis Jaunais (LV):
Cestovatelské zážitky malované zvukem – tak by se dala popsat hudba Reinise Jaunaise, hudebníka z lotyšské Rigy. Reinis již řadu let vystupuje po celém světě a sdílí své výjimečné kytarové dovednosti a jedinečné písně. Jeho hudba kombinuje osobité techniky hry na kytaru – včetně fingerstyle, tapování, perkusí a loopování.
Své vlastní písně skládá od roku 2005, kdy poprvé stopoval a buskoval po Evropě a Asii. Za posledních několik let Reinis odehrál přes 200 koncertů ročně a absolvoval vystoupení po celé Evropě, Asii, Austrálii a Novém Zélandu.
 

Kvietah:
Pražská singer-songwriterka, která se žánrově pohybuje mezi rockem, popem a folkem. Vystupuje buď sólově s kytarou a efekty, nebo s pětičlennou kapelou. Ve své tvorbě popisuje nevšední události a pocity pomocí všedních obrazů. Viz píseň Indián- „Nepomáhá paralen na tenhle stesk a zelí na plynu bublá, bublá. Nechám ho spálit, zvážily váhy, že už jsem pro tebe pět kilo zhubla.“ 

V roce 2022 jí vyšlo debutové album „Hejno černejch koček“ na labelu Divnosti, které si můžete poslechnout na spotify, youtube, bandcampu a dalších streamovacích platformách.

Člověk krve: 
Člověk krve je poutník a písničkář ze Stříbrné Skalice. Z magických prostor jeho písní se noří živé postavy, důvěrně známá místa i povědomá slova - kontryhel, verpa, loukotě… -  a zase mizí; hrany lesa v ranním oparu. Zůstává nejistota dobového ukotvení i jistota věčnosti: napříč časy i příběhy se naše bolesti i radosti podobají, a je v tom veliký smutek i veliká útěcha. Koncertně vystupuje převážně sám, ale debutové album nahrál s kapelou a producentem Tomášem Tkáčem.

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu