Předprodej byl ukončen

Charlie Slavik Revue  (CZ/USA)
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Rock, Worldmusic

Charlie Slavik Revue (CZ/USA)

sobota 24.9.2022 od 20:00
Stará Pekárna, Brno

O akci

23. narozeniny Staré Pekárny - den druhý

Charlie Slavík je nejuznávanějším hráčem na foukací harmoniku v ČR. Jako jediný Čech v historii se v roce 2013 zúčastnil prestižní mezinárodní bluesové soutěže IBC v americkém Memphisu, kde postoupil až do semifinále. Jeho schopnost použití nástroje napříč žánry dokládá množství hudebních nosičů, na kterých se jako sólista podílel. Vystupuje s celou řadou domácích i zahraničních kapel nejen v Evropě, ale i v USA. Kromě aktivního hraní je i vyhledávaným lektorem na muzikantských workshopech. Charlie Slavík je firemním hráčem německé firmy Seydel - nejstaršího výrobce foukacích harmonik na světě.       
Steve Walsh (USA)
Kytarista, skladatel a producent Steve Walsh pochází z Bostonu a je absolventem Berklee College of Music. Od roku 2013 žije převážně v České republice.
Během své úspěšné hudební kariéry ve Spojených státech byl mimo jiné spoluhráčem  osminásobné držitelky ceny Grammy  Norah Jones, dvojnásobného držitele Grammy Viktora Krausse či producentem nahrávek skupiny Erasure. Jako producent je podepsán i pod řadou v Americe natočených alb českých  hudebníků , jako jsou Druhá tráva, Pavel Bobek nebo November 2nd.
Spolupráce Charieho Slavíka a Steva Walshe započala koncem roku 2019 přípravami natáčení nového autorského CD Charlieho Slavíka s názvem A Nice Reminder. Nahrávka pak byla natočena v lednu 2020 v legendárním studiu Sound Emporium v Nashvillu s významnými  americkými hudebníky.

Charlie Slavík Revue CZ/USA

Charlie Slavík - foukací harmonika, zpěv
Steve Walsh - kytara
Marcus Jurkovič – bicí, zpěv
Jan Svorník – baskytara

 

Pořadatel

Spolek Otaart - Stará Pekárna