Předprodej byl ukončen

Svobodné děti - benefiční promítání a beseda | Ostrava
KINO / PROJEKCE / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Film

Svobodné děti - benefiční promítání a beseda | Ostrava

pondělí 26.9.2022 od 17:00
KD Poklad Ostrava-Poruba, Ostrava

O akci

Přijďte na benefiční promítání dokumentu Svobodné děti s besedou a nechte se inspirovat zkušenostmi rodin a škol na cestě za trochu jiným přístupem k dětem v oblasti vzdělávání i životě.

VSTUPENKY - Dospělý - 200Kč ; děti od 12 let - 120Kč. Rezervace  email@kcmakovice.cz (rezervace je vhodná)
Výtěžek z promítání poputuje na podporu šíření filmu.

 

DOKUMENTÁRNÍ FILM SVOBODNÉ DĚTI

Jak vypadá život dětí, které dostanou větší svobodu ve svém životě a vzdělávání? Co se děje ve školách, kde hodiny nejsou povinné? A co když děti nechodí do školy a rodiče je doma do učení nenutí? Je možné rozšířit respektující výchovu i do oblasti vzdělávání? Může vůbec vzdělávání založené na dobrovolnosti fungovat? A jaké jsou s ním u nás zkušenosti?

Na tyto a mnoho další otázek odpovídá unikátní dokumentární film Svobodné děti, který vypráví příběhy českých rodin a škol na cestě za větší svobodou v životě i vzdělávání dětí.

Film Svobodné děti Zdeňky Šíp Staňkové a režiséra Jana Minaříka představuje unikátní průřez tematikou svobodného vzdělávání, který v Česku dosud chyběl. Tento přístup si získává čím dál tím větší počet stoupenců jak u nás, tak i ve světě.

Režie Jan Minařík
Délka 119 minut
Ukázka  vimeo.com/700722713

BESEDA K FILMU

Po promítání se můžete těšit na besedu, které se zúčastní někteří z účinkujících nebo tvůrců filmu. Besedující budou oznámeni později. Zeptat se budete moci na témata v souvislosti s filmem, svobodným vzděláváním, respektujícím rodičovstvím a osobními zkušenostmi besedujících s těmito tématy.

Délka besedy je 60minut.

 

KDY A KDE

26.9.2022 od 17:00 do 20:30
DK POKLAD
Matěje Kopeckého 675/21, Ostrava

Parkování je před DK Poklad.

ORGANIZÁTOR A KONTAKT

Komunitní centrum MAKOVICE, z. s.
Dotazy a připomínky k akci pište email@kcmakovice.cz nebo do diskuze události

OTÁZKY A ODPOVĚDI

Co je to sebeřízené neboli svobodné vzdělávání?

Takové, které dítě či dospělý vykonává dobrovolně ze své vlastní motivace. Vysvětleno je to v ukázce  vimeo.com/700722713

Pro koho je dokument určen?

Pro rodiče a děti, kteří potřebují podporu na cestě za větší svobodou ve vzdělávání jejich dětí. Pro rodiče, kteří by rádi rozšířili respektující výchovu i do oblasti vzdělávání. Pro učitele, žáky i studenty, kteří se necítí v současném systému spokojení a možná netuší, že s přístupem založeným na dobrovolnosti a respektu je mnoho zkušeností i u nás.

Čím je dokument zajímavý nebo výjimečný?

Poprvé přibližuje cesty mnoha rodin a škol, které se snaží dát dětem co největší svobodu v jejich životě a vzdělávání. Představuje unikátní průřez tematikou svobodného vzdělávání v ČR. Ukazuje, jak může vypadat praxe respektujícího přístupu k dětem v oblasti vzdělávání.

 Jak film vznikl a kdo ho financoval? — Film vznikl z popudu Jana Minaříka z FULLART studio ve spolupráci se Zdeňkou Šíp Staňkovou z DĚTI JSOU TAKY LIDI a byl financován ze soukromých darů téměř 400 podporovatelů a partnerů. Chcete se stát také partnerem a podpořit misi filmu? Dejte nám vědět  svobodnedeti@detijsoutakylidi.cz

Bude film k dispozici online nebo v TV?

Ano, do konce 2022. Nyní budeme rádi, když uspořádáte vlastní komunitní, benefiční nebo komerční promítání a budete se setkávat, besedovat a vzájemně inspirovat po zhlédnutí filmu osobně.

Chcete uspořádat vlastní komunitní, benefiční nebo komerční promítání?

Dejte nám vědět forms.gle/AwxPhEVnHTdgGQrbA a my se vám ozveme.

Zajímají vás novinky ohledně filmu, jeho promítání a medializace?

Sledujte Facebook, Instagram Svobodné děti nebo se zapište na newsletter  landing.mailerlite.com/webforms/landing/c2f2q6