Předprodej byl ukončen

Podzimní festival vína
FESTIVAL / Gastro

Podzimní festival vína

sobota 19.11.2022 od 18:00
Němčičky, Němčičky

O akci

Sdružení vinařů Němčičky pořádá v rámci Podzimního festivalu vína košt mladých vín a svatomartinských hus v sobotu 19. listopadu 2022 od 18 hodin v kulturním domě v Němčičkách. K poslechu, zpěvu i tanci bude hrát od 20 hodin cimbálová muzika.

 

Můžete se těšit na chutnou Svatomartinskou husu, ta nejlepší pečlivě vybraná martinská vína, a to vše za doprovodu cimbálové muziky. Svatomartinské oslavy jsou časem dobrého jídla a pití. V době vrcholícího podzimu se naskytl čas na ochutnávku mladého vína jako příležitosti pro pobavení a setkání s přáteli nad tradičními svatomartinskými specialitami.


VSTUPENKA
Výhodná cena v předprodeji je 400,-Kč.
Vstupenka obsahuje: vstup na akci, neomezená degustace vína, posezení u cimbálu, sklenici 350 ml s logem VN na památku

 

Cena vstupenky na místě bude 400,-Kč.

Vstupenka obsahuje: vstup na akci, neomezená degustace vína, posezení u cimbálu, BEZ PAMÁTEČNÍ SKLENIČKY

Oslavy spojené s uvedením Svatomartinského na trh nejsou žádnou novinkou posledních let. Naopak. Tradice Svatomartinského vína sahá až na dvůr císaře Josefa II., kdy bylo zvykem připíjet si na den svatého Martina poprvé novým vínem. V tento den totiž vinařům, kteří hospodařili u větších sedláků, končila služba. Její pokračování se na další rok dojednávalo při skleničce prvního vína z podzimní sklizně a nad hutnými pokrmy z pečené husy a koláči.

Pořadatel