Akce byla zrušena

Novoroční koncert
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Novoroční koncert

pondělí 2.1.2023 od 19:30
Kostel sv. Salvátora, Praha

O akci

Novoroční koncert v kostele U Salvátora na Starém městě rozezní světové melodie v podání Bohemian Symphony Orchestra Prague.

Říká se, že kvalitu prověříte jedině časem. V případě děl, která zazní v podání světově uznávaného Bohemian Symphony Orchestra Prague, lze mluvit o prověření staletími. Poslechněte si světoznámé skladby hudebních velmistrů. Členové prestižního Bohemian Symphony Orchestra Prague připravili jedinečný večer plný nejznámějších světových melodií, které 2. ledna zaplní kostel U Salvátora (kostel je vytápěný) na Starém městě.

Komorní koncert nabídne svátečně laděný, a přesto dokonale pestrý hudební mix, kde si každý najde svoji oblíbenou melodii. Nebudou v něm chybět tradiční skladby jako árie „Měsíčku na nebi hlubokém“ z Dvořákovy Rusalky, „Lippen Schweigen“ z Lehárovy Veselé vdovy, či árii Toreadora z Bizetovy Carmen, které uchvátily miliony posluchačů po celém světě. Jako sólisté se představí sopranistka Noema Erba a hostující sólista Národního divadla Daniel Klánský. Orchestr v komorním obsazení povede jeho šéfdirigent Martin Šanda. 

Bohemian Symphony Orchestra Prague si od svého založení připsal na konto již nespočet úspěchů, například několik evropských turné s rockovými legendami a leadery kapel Deep Purple, Nazareth, Europe, Alice Cooper, Toto, Survivor, Foreigner, Journey, Bonnie Tyler, Uriah Heep a dalšími. Pochlubit se může také spoluprací na projektech se švédskou kapelou Sabaton, britskou kapelou Kosheen, 2Cellos, slavným španělským operním pěvcem José Carrerasem nebo vokální skupinou The Tenors. Seznam hvězdných jmen, která měla s pražským orchestrem co do činění, je skutečně obsáhlý. Za zmínku stojí například také houslistka Vanessa Mae, zpěvačka Sarah Brightman či trojnásobný držitel Grammy Michael Bublé.

Orchestr má za sebou rovněž řadu klasických koncertů po celé Evropě, vycestoval ale také na turné po Japonsku a Číně.

Více informací

Účinkující:

Bohemian Symphony Orchestra Prague (komorní obsazení)

Noema Erba - soprán

Daniel Klánský - baryton

 

 

Místo konání:

Kostel U Salvátora (kostel je vytápěný na 18ºC)

Salvátorská 1045, 110 00 Praha 1 - Staré Město

02.01.2023 od 19:30 hodin

Pořadatel

Bohemian Music Agency s.r.o.