Předprodej byl ukončen

Balet: Kdo je na světě nejmocnější?
PŘEHLÍDKA / Tanec

Balet: Kdo je na světě nejmocnější?

čtvrtek 24.11.2022 od 18:00
Divadlo Barka, Brno

O akci

Taneční představení inspirované anglickou pohádkou "Kdo je na světě nejmocnější?" na stejnojmennou hudbu od skladatele Bohuslava Martinů.

Inscenace v podání žáků Taneční konzervatoře Brno prozradí dětem i dospělým, kdo je na světě nejmocnější. Je to Slunce? Mrak? Vítr? Zeď nebo myší král?

další informace na TKspolek.cz 

 

Obsah představení:

Byla jednou jedna myška, hezká a inteligentní. Rodiče byli na ni pyšní a nechtěli ji dát za manželku jen tak ledaskomu. A proto jí vybrali toho, kdo je na světě nejmocnější. Myši to ale nevěděly, tak usoudily, že je to Slunce. A proto odmítly myšího Prince, který se ucházel o ruku jejich dcery.  Když kohout ohlásil Slunce a první paprsky prolétly zemí a probudily všechno k životu, květiny, stromy, ptáky, a když přišlo samo Slunce – nabídly mu myšku za choť. A tak se zdálo, že všechno je na nejlepší cestě. Tu přilétl ten mrzutý starý Mrak a zakryl milé Sluníčko a to přemoženo prchlo. Ale Mrak je starý a nevrlý, a proto bylo myšce vítáno, když přiletěl Vítr a rozehnal Mrak. Vítr je přece jen jiný chlapík. Ale je zde ještě Zeď. A co může vítr proti Zdi? A teď je jasné, že Slunce je mocné, ale Mrak je mocnější, ale Vítr je ještě mocnější a Zeď je nejmocnější. Myši nabídly dceru Zdi. Ale Zeď se netváří nijak vesele, protože ji myši podhrabávají a ona se rozpadá. Je tedy docela jasné, že myši jsou nejmocnější. 

A tak na konci pohádky se slaví myší svatba.