Předprodej byl ukončen

Vánoční koncert - I. Budweiserová, J. Racek, K. Mikawa
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Spirituální, Worldmusic

Vánoční koncert - I. Budweiserová, J. Racek, K. Mikawa

pátek 9.12.2022 od 19:30
Divadelní sál při Masarykově ZŠ, Praha

O akci

Vánoce s koncertem hvězd - Irena Budweiserová, Jakub Racek a Keishiro Mikawa. Tři vynikající sólisté s různými hudebními kořeny dali vzniknout zajímavému pohledu na gospel, blues, folkové balady, spirituály, vánoční koledy i autorskou hudbu.

Irena Budweiserová (zpěv) byla 30 let členkou skupiny Spirituál Kvintet. Účinkovala v muzikálech (Babylon, Sny svatojánských nocí, Svět plný andělů a Romeo a Julie). V Národním divadle zpívala v Oratoriu Bastard. Podílela se na celé řadě nahrávek se souborem Spirituál kvintet, Janem Spáleným, Rangers nebo s Big bandem Josefa Vejvody, Vydala zatím 10 sólových CD, některé z nich byly nominovány na ceny Jazzový Kája a Anděl.

Jakub Racek (el. kytara) prošel skupinami mnoha žánrů, jazz, bluegrass, rockabilly atd. Bluegrassová asociace ČR ho 5x vyhlásila kytaristou roku. V roce 1998 získal na mezinárodní soutěži bluegrassových skupin ve Vídni pořádané americkou SPBGMA ocenění „Best guitar player“. Byl členem pražského Monogramu a rakouského Nuggetu. S I. Budweiserovou hraje na elektrickou kytaru, s použitím zajímavých efektů dokáže vyplnit prostor tak, že písně působí plně a evokují celou kapelu.

Keishiro Mikawa (violoncello) pochází z Japonska (Fukuoka), studoval na Střední metropolitní umělecké škole v Tokiu a v roce 2018 absovoval Hudební fakultu Tokijské univerzity. Studoval pod vedením prof. Y. Maruyama, M. Unno, M. Nishiya.

2017 -  2. cena (Golden Egg) na “Hama no JACK” – Yokohama.

2018  - 3. cena v mezinárodní soutěži Petrof International Summer Festival.

V roce 2020 hrál na úvodním koncertě festivalu Mladá Praha. 

V ČR absolvoval mistrovské kurzy u prof. Michala Kaňky, nyní studuje na HAMU u prof. Tomáše Jamníka. Je také členem Pražská komorní filharmonie.

Přímý odkaz na stránku ke koncertu s dalšími informacemi je zde: Vánoční koncert

Hezký kulturní zážitek

PS Videoukázka je z roku 2015, kdy u nás paní Budweiserová vystupovala a začíná asi minutovým úvodním slovem pořadatele.

Více informací

Pozornost věnujte dvěma věcem. Sál je součástí budovy I. stupně ZŠ na adrese Staroklánovická 230, Praha 9 (někdy též Praha 21) - Újezd nad Lesy a:

  • vstup do divadelního sálu je bočním vchodem z Čentické ulice,
  • buďte dochvilní, protože dveře do budovy budou od 19:30 uzavřeny.

Zastávka autobusu MHD - Hulická je přímo před budovou, o cca 100 m dál je případně zastávka Újezd nad Lesy. Vlakem lze výhodně a snadno přijet z Masarykova nebo Hlavního nádraží či Prahy - Libně (opačně z Úval, Českého Brodu) do stanice Praha - Klánovice (cca 15 - 20 min.) a jet buď 1 stanici některým z autobusů do Hulické nebo jít cca 15 min. pěšky.

Pro místní diváky jsou vstupenky k dostání i v prodejnách na Praze 21, viz webová stránka ke koncertu.

Zakoupit lze vstupenku i krátce před koncertem před divadelním sálem za 300,- Kč.

Tato akce je finančně podpořena MČ Praha 21 - Újezd nad Lesy, pořádá Spolek OKO.