Předprodej byl ukončen

Pohádka pro děti - Jak Anča a Barča chytaly kapra aneb ...
DIVADLO / Představení

Pohádka pro děti - Jak Anča a Barča chytaly kapra aneb ...

sobota 3.12.2022 od 15:30
Divadelní sál při Masarykově ZŠ, Praha

O akci

Celý název pohádky zní "Jak Anča a Barča chytaly kapra aneb Malé vánoční koledování".

Sváteční pohádka s podtitulem “Malé vánoční koledování” je veselá pohádka plná hudby, zpěvu a Vánoc.

Anča a Barča se už nemohou dočkat Vánoc. Chtějí je mít nejkrásnější a nejdokonalejší, zkrátka se vším všudy! Jenomže chytit opravdického kapra, to není jen tak… Naštěstí je tu kouzelná truhla po dědovi. A co se v ní před Štědrým dnem skrývá? Spousta koled a pohádka o tom, „Jak andělíček Teofínek ztratil a zase našel vánoční hvězdičku“. Naučíme vás ji hledat také!

Pohádka je vhodná pro děti v mateřských školách a na 1. prvním stupni ZŠ. Ale zasmějí se a pobaví i starší sourozenci, rodiče či prarodiče. Jde o divadlo, které je spíše rodinnou scénou, při svých vystoupeních využívá například vánoční zvyky a tradice, které společně prožijí malí i dospělí diváci. Nenechte si utéct vánoční atmosféru a neobvyklý pohádkový příběh.

Více informací

A kdo jsou Anča a Barča?

Anča – Dáša Kouřilová (profesní stránky Dáši jsou zde.)

Vystudovala činoherní herectví na DAMU a od té doby se věnuje téměř nepřetržitě herecké profesi a činnostem s ní souvisejícím. Má mnoho zkušeností s divadlem jak pro dospělé, tak i pro děti. Působila například v brněnském Divadle Na Provázku, hostovala v několika inscenacích Národního divadla v Praze, v Divadle pod Palmovkou, Jihočeském divadle, V Řeznické a na dalších scénách. Nyní hraje v divadle Minaret. Za zmínku stojí i postava Dany v seriálu Zdivočelá země, Ingy Vocelkové v Ordinaci v růžové zahradě, zdravotní sestry v Nemocnici na kraji města po 20 letech, gynekoložky v Sanitce 2, Dáši v Ulici, Ivany Reslové v Policii Modrava atd.

Kromě divadelních prken a TV seriálech ji můžete vidět v reportážích pořadu Receptář prima nápadů. Pracuje jako televizní redaktorka, scenáristka a nyní jako dramaturg na TV Nova (Rady ptáka Loskutáka). Je autorkou scénářů všech divadelních představení Divadla ze skříně.

 

Barča – Zuzana Velebová 

Absolvovala Katedru loutkoherectví a alternativního divadla na pražské DAMU. Mimo hraní se věnuje zpívání a vedení hudebních a dramatických kroužků v mateřských školách a klubech. Složila hudbu ke všem písničkám Divadla ze skříně.

 

Pozornost věnujte dvěma věcem.

Sál je součástí budovy I. stupně ZŠ na adrese Staroklánovická 230, Praha 9 (někdy též Praha 21) - Újezd nad Lesy a:

  • vstup do divadelního sálu je bočním vchodem z Čentické ulice,
  • buďte dochvilní, protože dveře do budovy budou od 15:30 uzavřeny.

Zastávka autobusu MHD - Hulická je přímo před budovou školy, o cca 100 m dál je případně zastávka Újezd nad Lesy. Vlakem lze přijet z Masarykova nebo Hlavního nádraží či Prahy - Libně (opačně z Úval, Českého Brodu) do stanice Praha - Klánovice a jet buď 1 stanici některým z autobusů do Hulické nebo jít cca 15 min. pěšky.

Pro místní diváky jsou vstupenky k dostání i v prodejnách na Praze 21, viz webová stránka k představení, takže kdo dřív chodí, ten líp sedí.

Pařadatelem je Spolek OKO.