Předprodej byl ukončen

 Irena  Budweiserová & Jakub Racek – Adventní koncert
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop, Worldmusic

Irena Budweiserová & Jakub Racek – Adventní koncert

čtvrtek 1.12.2022 od 20:00
Sál Wágnerovo náměstí, Beroun

O akci

Na co se můžete na dnešním koncertu těšit?

Na velmi osobitý a zároveň energický projev Ireny Budweiserové při interpretaci vánočních spirituálů a gospelů, vánočních písní z Francie, Španělska, Slezska, Anglie i naší provenience, podpořený virtuosní hrou kytaristy Jakuba Racka, se kterým Irena zazpívá i několik duetů.

Co uslyšíte?

Jmenovitě například spirituály Virgin Mary, Go tell it on the Mountains a Poor little Jesus nebo staré vánoční Three Ships; Madre, en la puerta hay un Nino; Josef, moj kochaný či Den přeslavný.

Více informací

Irena Budweiserová byla 30 let členkou skupiny Spirituál Kvintet. Účinkovala v muzikálech (Babylon, Sny svatojánských nocí, Svět plný andělů a Romeo a Julie na ledu), v Národním divadle zpívala v Oratoriu Bastard. Podílela se na celé řadě nahrávek se Spirituál kvintetem, Janem Spáleným, Rangers nebo s Big bandem Josefa Vejvody, Vydala zatím 10 sólových CD, některé z nich byly nominovány na ceny Jazzový Kája, Anděl.

Jakub Racek je kytarista a zpěvák. Prošel skupinami mnoha žánrů, jazz, bluegrass, rockabilly atd. Bluegrassovou asociací ČR 5x vyhlášen kytaristou roku. V roce 1998 získal na mezinárodní soutěži bluegrassových skupin ve Vídni pořádané americkou SPBGMA ocenění „Best guitar player“. Byl členem pražského Monogramu a rakouského Nuggetu.

S I. Budweiserovou hraje na elektrickou kytaru, s použitím zajímavých efektů dokáže vyplnit prostor tak, že písně působí plně a evokují celou kapelu.