Předprodej byl ukončen

Hód / Hajdyla / Ferienčíková: SOFT SPOT • TANEC PRAHA
DIVADLO / Tanec – Scénický

Hód / Hajdyla / Ferienčíková: SOFT SPOT • TANEC PRAHA

neděle 11.6.2023 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Experimentální fyzické představení, jež se zrodilo ze spolupráce oceňovavých slovenských tanečnic Martiny Hajdyly a Soni Ferienčíkové s renomovanou maďarskou choreografkou Adrienn Hód. 

Společně zkoumají relace mezi fyzickým tělem, osobností performera a přikládaným významem. Co z lidského těla, když se na něj podíváme, vlastně vnímáme? Co nám sdělují tvář, gesto, postavení a pohyb těla? Jak prostřednictvím těla komunikujeme s ostatními? Soft Spot si pohrává se znejasňováním vlastností, jež přisuzujeme člověku. Ptá se, co z nich nás skutečně dělá lidmi? Poohlíží se po jakémsi skrytém, „extrémně citlivém místě” uvnitř nás samotných.

Soft Spot je divadelním rituálem, který zve diváky do prostoru, ve kterém není rozdíl mezi jevištěm a hledištěm. Světelné atmosféry spolu s hudební složkou vytrhnou diváky z reality a ponoří je do bezčasí, ve kterém se znejišťují obrysy veškeré přítomné reality.

Ohniskem Soft Spotu je vtahující kamufláž. Maska přeměňující člověka v jinou bytost.Rafinovaně poskládaný kostým, jenž skrývá, ale i znepokojujícím způsobem odhaluje. A především rejstřík nepředvídatelných pohybů mnoha kvalit, jež sjednocuje málo spolehlivý dojem, že přicházejí odjinud, neboť odmítají prozrazovat ženskost i totožnost obou tanečnic.

Více informací

Choreografie: Adrienn Hód / Tvorba a interpretace: Martina Hajdyla, Soňa Ferienčíková / Hudební skladatel: Ábris Gryllus / Dramaturgie: Ármin Szabó-Székely / Pohybová spolupráce: Márcio Kerber Canabarro / Vizuální spolupráce: Mária Júdová / Kostýmy: Lucia Škandíková / Světelný design: Tomáš Morávek / Technická podpora: Daniel Kozlík / Produkce: Romana Packová / PR: Alice Krajčírová / Grafika: Yara Abu Aataya 

 

www.tanecpraha.cz