Předprodej byl ukončen

Zrní a Korben Dallas (SK)
KONCERT / Hudba

Zrní a Korben Dallas (SK)

čtvrtek 19.11.2015 od 20:00
Music Club Žlutý pes, Pardubice

O akci

ZRNÍ (CZ) & Korben Dallas (SK) TURNÉ 2015 / U ŽLUTÉHO PSA V PARDUBICÍCH

Nedávno se oběma kapelám dostalo stejné pocty, a to na nejprestižnějším festivalu ve své zemi, kdy odehráli koncert v doprovodu symfonického orchestru. Zrní vystoupili na hlavním pódiu festivalu Colours of Ostrava s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Korben Dallas zahráli na festivalu Bažant Pohoda spolu se Symfonickým orchestrem Slovenského rozhlasu v programu Korben Dallas Symphony. Nyní se od symfonických orchestrů navracejí zpátky do klubů, kdy se na základě pozitivních zkušeností rozhodli opět spojit síly pro podzimní turné.

 

Více informací

V říjnu zahrají pět společných koncertů na Slovensku a v listopadu a v prosinci tentýž počet v Česku. Koncerty si v obou zemích vyzkoušeli v loňském roce, kdy vyprodali kluby a potěšili tisíce fanoušků. „Minulý rok jsme zjistili, že si všichni lidsky sedíme a i vidění světa máme velmi podobné," říká manažer Zrní Tomáš Paleta. „Kromě toho, spolupráce má pro obě skupiny vynikající efekt. V Česku jsou hvězdami spíše Zrní a představují tak Korben Dallas českému publiku. A na Slovensku je to zas přesně naopak." Kapely uvidíte a uslyšíte v Brně, Pardubicích, Českých Budějovicích, Ostravě a posledním společným vystoupením tohoto roku bude speciální vánoční koncert v pražském Lucerna Music Baru.
 

Zrní

kromě úspěšného vystoupení s orchestrem na Colours of Ostrava, na kterém zazněla tvorba kapely v aranžmá slovenského houslisty a skladatele Stana Palúcha, se mohou pochlubit i novým klipem. Vznikl ke skladbě Lazar z loňského úspěšného alba Následuj kojota, a jeho režii Zrní svěřili českému výtvarníkovi a písničkáři Jakubu Čermákovi. 

Ani Korben Dallas nezahálejí. Na podzimních koncertech se Zrní představí nový koncertní program. Kromě připravovaných singlů Sen a Kam jdeme, zazní i zcela nová tvorba. Kapela navíc plánuje oprášit několik starších skladeb, které na koncertech v poslední době nehrávala. „Záleží nám na tom, aby se i lidé, kteří nás viděli hrát spolu loni se Zrní, mohli těšit na něco zcela nové a vyplatilo se jim přijít," říká frontman kapely Juraj Benetin. V době turné by už mělo být na světě album, které zachycuje vystoupení Korben Dallas Symphony (aranže Slavo Solovic, produkce Petr Ostrouchov). 


„V obou zemích chodí na naše společné koncerty podobné typy fanoušků, a to je pro nás nejlepší důkaz toho, že tato spolupráce je přirozená a úspěšná," uzavírá baskytarista Korben Dallas Lukáš Fila. 

Pořadatel