Předprodej byl ukončen

IMHHH ► Art's Birthday - Richard Youngs, Ospalý Pohyb
KONCERT / VÝSTAVA / Hudba / Umění

IMHHH ► Art's Birthday - Richard Youngs, Ospalý Pohyb

neděle 17.1.2016 od 16:00
PRAHA / Fórum pro architekturu a media, Brno

O akci

Itch My Ha Ha Ha Showcase festival se letos připojí k celosvětovým oslavám narozenin umění.

Průběžný showcase festival ITCH MY HA HA HA, který probíhá od září 2015 do března 2016, navazuje na úspěšnou klubovou akci a rozvíjí její hlavní hudební a párty program o workshopy, přednášky a diskuze na aktuální hudební témata se zahraničnými odborníky a hosty. 

ITCH MY HA HA HA Showcase festival je společným projektem klubů Kabinet MÚZ a PRAHA/Fórum pro architekturu a média, které v Brně dlouhodobě rozvíjí a podporují nemainstreamovou hudební scénu - se zájmem o její interprety i fanoušky. 

RICHARD YOUNGS 

UK, Jagjaguwar, No Fans, Ba Da Bing
“THE iconic figure of the modern UK underground” – The Quietus

Richard Youngs, skotský zpěvák, kytarista, improvizátor a experimentátor bývá označován za kultovní postavu současné (nejen kytarové) hudby. Stal se jí díky své mimořádné aktivitě, desítkám sólových nahrávek i mnoha spolupracím. V roce 1990 založil label No Fans Records na kterém vydal dvacítku alb (první Advent vyšlo v roce 1990), ale jeho nahrávky najdeme i na "velkých" labelech jako Jagjaguwar, Ba Da Bing nebo VHF. Rád spolupracuje s dalšími hudebníky, ke kterým patří například Matthew Bower (Skullflower), Alex Neilson (Six Organs Of Admittance, Bonnie Prince Billy), Neil Campbell (Astral Social Club), Makoto Kawabata (Acid Mothers Temple) či Simon Wickham-Smith. Youngs byl také členem doprovodné kapely na všech tří (známých) koncertech další kultovní a tajemné postavy - Jandeka. Jeho zatím poslední LP Unicorns Everywhere (Sonic Oyster, 2015) vyšlo v limitované edici 250 kusů. Kromě kytar jsou na jeho albech slyšet flétny shakuhachi, akordeon, theremin, harmonium, klavír nebo podomácku vyrobené syntezátory; nejdůležitějším nástrojem je však pro Youngse jeho vlastní hlas a silné texty. Jeho koncertní aktivita je minimální a ikdyž v posledních letech občas hraje i mimo domovský Glasgow, tak živá vystoupení považuje za nervy drásající zážitky, které mu způsobují žaludeční křeče a proto koncertuje výjimečně. A možná i díky svému civilnímu zaměstnání knihovníka, které si stále udržuje i proto, aby si zachovával dostatečný odstup od svého hudebního hobby. V devadesátých letech vydal úspěšnou veganskou kuchařku doplněnou o ilustrace umělkyně (a Youngsovy manželky) Madeline Hynes. Nenechte si ujít jeho první a na dlouhou dobu pravděpodobně jediné vystoupení v České republice!

https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Youngs

 

OSPALÝ POHYB 

SK, Deadred Records/Starcastic Records

Martin Burlas – spev, baskytara & diktafony

Peter Zagar – syntezátory 

Daniel Baláž – bicí & elektronika

Pavol Hubinák – kytary 

Ospalý pohyb (resp. Sleepy Motion) vznikl jako logické pokračování starších projektů skladatele Martina Burlase - Maťkovia a Zabudnutý ohyb. V letech 1991 - 1994 vydali tři dlouhohrající alba - Flowers of Exhaustion (1991, Globus Int.), Broken (1993, Zoon Records) a bezejmené album z roku 1994 (Legal Records). V ďalších letech se Martin Burlas věnoval skládání na poli současné vážné hudby, či spolupráci s Ivanom Csudaiom a dalšími. Po dvaceti letech hibernace se kapela ve složení Martin Burlas (zpěv, klávesy, baskytara), Peter Zagar (klávesy), Daniel Baláž (bicí) a Pavol Hubinák (kytara) vrátila na koncertní pódia pod názvem Ospalý pohyb. Předzvěstí nového alba, které plánují vydat na jaře 2016, je jejich nedávno vydané EP „Ü“ (Deadred Records/Starcastic Records, 2015).

www.ospalypohyb.sk

 

 

JOSEF DANĚK & BLAHOSLAV ROZBOŘIL

Brněnská autorská dvojice Josef Daněk a Blahoslav Rozbořil a jejich scénická performance s didaktickým instrumentáriem pohybující se na hranici konceptu, grotesky a sociologické provokace. Jedna z nejpozoruhodnějších českých extravagantních dvojic autorské performance 80. a 90. let.

 

+ S(o)unday Mixtapes - pravidelná nedělní dávka experimentální hudby 

+ a další 

 

www.imhhh.cz