Předprodej byl ukončen

Beata Bocek // hosté: Dagmar Voňková // Dorota Barová
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop, Punk, Rock, Worldmusic

Beata Bocek // hosté: Dagmar Voňková // Dorota Barová

pondělí 8.2.2016 od 20:00
Café V lese, Praha

O akci

BEATA BOCEK: křest desky O TOBJE, jako hosté vystoupí DAGMAR VOŇKOVÁ a DOROTA BAROVÁ
----------------------------------------------------------------------------
Slezská písničkářka Beata Bocek vydala své čtvrté řadové album, které vibruje pozitivní energií nových písní, vypadlých z tajemné skříně pana Klose - z szafy pana Klosa.

„O Tobje je výpovědí mých příběhů zachycených od roku 2012. Všechno v jedné skříni, kde leží i zápisník emocí, lásky, smutku, slz, strachu, ale i naděje a víry, že vše, čím jsem si prošla a co mě trápilo, mě posunulo dál“ dodává Beata Bocek.

A posun je ohromující a okouzlující zároveň: písničky nového alba, plného mikropříběhů z cest, radostí z objevování a smutků ze ztrát, rozvedlyněkdejší přímočarost folkařky s kytarou a pozdější vzlet k world music s etnickými nástroji až k nynější plnokrevnosti alternativní muziky s překvapujícími proměnami zvuku, rytmu i formy.

 

Více informací

Ať již hudbu nového alba Beaty Bocek označíme jako world folk, art folk nebo novodobý folk rock, nikdy se nestrefíme přesně. Cítíme kořeny ve slezském a valašském folkloru i zúročení široké posluchačské zkušenosti mladé ženy s otevřenou myslí, které bude letos třiatřicet let: rock, freak folk, šanson, filmová a scénická hudba nejrůznějšího ražení, pouliční popěvky i muzika vzdálených krajů. Sama cestovala po Indii, Novém Zélandu a dalších zemích.

To vše je propojeno odzbrojující skromností autorky, vyjádřené nejen obsahem písní a mottem alba (Lehkost života, žít z mála – zdroj obyčejné radosti), ale i jejím neposedným životním příběhem a pokorou k okolním hodnotám. „Můj svět prostor volný“, jak vyjadřuje titul jedné z písní.

Obal alba je také výjimečný. Vychází z dřevěného výtvarného vzoru a připomíná skříň s otevíracími dveřmi. Za nimi najdete booklet, kterým se listuje jako kalendářem. Ke každé písničce najdete text v jazyce, ve kterém se zpívá, tedy povětšinou v polštině, někdy ve slezském nářečí „po našymu“ a někdy v angličtině. Krátký komentář stručně přibližuje vznik, pocit nebo jinou souvislost s písní. V češtině i angličtině. Disk je umístěn v kapsičce na zadní straně obalu, jehož originální řešení navrhla sama písničkářka a realizovala jej společně s Helenou Čubovou.