Předprodej byl ukončen

Contrails + VIYU
KONCERT / Hudba – Elektronika, Pop, Punk, Rock

Contrails + VIYU

středa 11.5.2016 od 20:00
Café V lese, Praha

O akci

Contrails (AT / DE / US) je čtyřčlenné seskupení hrající spojení dream popu a chillwave. Skupina má na kontě dva dlouhohrající počiny. 'All That Glows' (vydaný v roce 2012 na značce Pumpkin Records) a album ’Mania' (vydán pod labelem Cloud Contact Records v roce 2014). Contrails nevyčnívají jen díky jejich odlišnému studiovému zvuku, ale jsou specifičtí i díky výjimečnosti sestavy. Spojení bicích, elektronických beatů, syntezátorů, kytar, bas, zpěvů, harmonia a houslí má za následek jedinečnou atmosféru vymykající se z hudebních standardů dnešních dnů. I když vokály Stefana Siedera působí výrazně, nejsou jediným způsobem, kterým kapela podává své myšlenky.

Velké slovo dostává i způsob, jakým Contrails posouvajíharmonie a melodie ve své tvorbě. Přestože jako hudebníci působí suverénně, Contrails si zachovávájí schopnost dostat posluchače do stavu relaxu a nenucené kontemplace. Elegantní, provokující a zároveň působivý dream pop předává obvyklé témata, ale dokáže se dostat pod kůži milovníkům hudby všech druhů.

 

VIYU je berlínsko-bratislavská dvojice žijící v Praze. Jejich hudba je charakteristická pulzujícími syntetizátorovými plochami zapletenými do rázných elektro bicích, snovou kytarou a melancholickým zpěvem. V roce 2015 vydali debut ’Morning' pod Starcastic Records.