Předprodej byl ukončen

Prago Union - Bezdrátová šňůra (akustické tour) PŘIDÁVÁME!
KONCERT / Hudba – Hip-hop / Rap, R&B

Prago Union - Bezdrátová šňůra (akustické tour) PŘIDÁVÁME!

čtvrtek 19.5.2016 od 20:00
Kabinet MÚZ, Brno

O akci

BRNO BEZDRÁTOVĚ PODRUHÉ

 

Tak to vidíte. Nejdřív se zdálo, že Brno bude chybět. Že Brno budeme muset na trase akustického turné Prago Union - Bezdrátová šňůra vynechat. Vydupali jste si ho a my jsme rádi. Dupali jste tak silně, že koncert je 10 dní dopředu vyprodaný. Díky. Ale co teď? My hrajeme, vy paříte. Vy dupete dál, my přidáváme. Co máme dělat? :) Tohle turné je naše srdcovka a protože už se nejspíš nebude nikdy opakovat, rádi bychom, aby ho s námi zažili všichni, kdo to zažít chtějí. Proto jsme se rozhodli, že v Brně přidáme ještě jeden koncert. Stejný klub, jen o týden později. Přiletíme po D1 i na Den D2: Kabinet Múz, Čtvrtek 19.5.

 

Brno Union bezdrátově, pyčo!

 

19.5., Čtvrtek, Brno, Kabinet Múz, Bezdrátová šňůra, PRAGO UNION + Champion Sound & hosté (Kato - MC / mikrofon, Maro - DJ / gramce, Radimo - kapelník / saxofon a příčná flétna, Mraky Mrak - kytara, Oliver Lipenský - bubny, Ondřej Hauser - basa, Rosťa Pavlík - suzafon, Vlado Miklas - cimbál), DJs: Maro, Kato, Jeffology

Více informací

VYPUSŤTE PRAGO!

Organická bestie se probouzí. Spící obr se dává do pohybu. Šestnáct rukou, co umí vzít do ruky mikrofon, hrábnout do strun kytary i kontrabasu, udělat t-f, t-f na kolech z oceli, vzít za buben, vášnivě se rozeběhnout po cimbálu, správně mačkat, aby šlo zadout do sága, suzafonu nebo příčné flétny, co jedou jak jedno tělo, naladěný na jednu vlnu. Akustický turné Prago Union, Champion Sound a hosté - Bezdrátová šňůra. Přesně za měsíc to začne. Přesně o další později to skončí. 30 dní, 15 zastávek. Kato - MC / mikrofon, Maro - DJ / gramce, Radimo - kapelník / saxofon a příčná flétna, Mraky Mrak - kytara, Oliver Lipenský - bubny, Ondřej Hauser - basa, Rosťa Pavlík - suzafon, Vlado Miklas - cimbál. Kompletní tlupa přijíždí bez samplů a elektriky, ale plná šťávy i do tvýho města a klubu:

 

 

 

RAP - TO JSOU KOŘENY, NE KMENY

Nápad na akustický koncert Prago Union už tu byl. Už dvakrát si ho i zkusili. Až sérka G2 Acoustic Stage hudební televize Óčko ale Champion Sound donutila se do toho ponořit a zažrat se jak červotoč. Vzít dřevní zvuk Prago Union až ke kořenům. Vypustit samply, naplno využít své nástroje, přizvat hosty na suzafon a cimbál a v termínu psaném na oprátce ladit formu, snažit se uchopit špatně uchopitelné a vystihnout prchavé.

Koncert z 9. Listopadu loňského roku v Retro Music Hall se povedl. Povedl se moc - brzy můžete posoudit sami, záznam vychází na CD a DVD. Povedl se tak, až měli pocit, že by byla věčná škoda, kdyby ho lidi mohli zažít jen skrze televizní obrazovku. Nechtěli aby premiéra zůstala i derniérou tohoto organickýho spojení. Řekli si tedy, že naloží celou partu do dodávky a vyrazí na turné. A to tak, že co nejdřív. Protože když si tu radost neudělají teď hned, možná už si ji neudělají nikdy. Čas je teď. Šestnáctiruká obluda je na svobodě. Ať žije Bezdrátová šňůra.

A co ty kořeny a srdcovky? Proč právě těchto 16 míst, z nichž některá vypadají velmi obskurně? Para tour? Jsou němý na hlavu, hluchý k hlasům, co radí a vybírali na slepý mapě? Vůbec. A už vůbec nic není náhoda. Objedou rodný hroudy. Kořeny všech členů rozšířeného ansáblu sympatického orchestru Prago Union. A k nim i města a kluby, kde rozkvetli a sklízeli plody. Pro každé z nich mají v srdci prázdný místo. Každé jedno místo má svůj příběh, který se dozvíte později. A že to chtěli dotáhnout i po vizuální stránce, žádný recyklát, ani výlet mimo člověčí estetiku Prago Union, poprosili o plakát Přemka Ponáhlého. Toho, co zvěčnil obaly všech desek Prago od prvního singlu po chystané LP Smrt žije.

Tohle je výsledek. Bezdrátová šňůra. Zemitá jak lógr mezi zubama. Dost možná jediná akustická tůra domácího rapu, kde Prago instrumentál obohatil suzafon a cimbál. Přijíždí i do lokálu blízko tebe.

PRAGO UNION + Champion Sound & hosté - Bezdrátová šňůra 2016

14.4., Čtvrtek, Litvínov, Ponorka

15.4., Pátek, Karlovy Vary, Beat 'N Juice

16.4., Sobota, Vroutek, Zkušebna

21.4., Čtvrtek, Příbram, Junior Klub

22.4., Pátek, Jihlava, Soul

23.4., Sobota, Plzeň, Amfiteátr Lochotín, Plzeňský Majáles

27.4., Středa, Olomouc, Jazz Tibet (VYPRODÁNO!)

28.4., Čtvrtek, Hranice, Stará Střelnice

29.4., Pátek, Rychnov nad Kněžnou, Dancepivovar

5.5., Čtvrtek, Bratislava, KC Dunaj

6.5., Pátek, Myjava, La Vita

7.5., Sobota, Praha, Motol Motolice

12.5., Čtvrtek, Brno, Kabinet Múz (VYPRODÁNO!)

13.5., Pátek, Praha, Praha žije hudbou

14.5., Sobota, Česká Lípa, Prdel Music Club

19.5., Čtvrtek, Brno, Kabinet Múz - PŘIDÁVÁME DRUHÝ KONCERT!