Předprodej byl ukončen

The Coffee Man - Světová Premiéra Dokumentu
KINO / PROJEKCE / Film

The Coffee Man - Světová Premiéra Dokumentu

středa 18.5.2016 od 20:00
Impact Hub, Brno

O akci

Dokumentární film The Coffee Man zachycuje životní příběh Saši Sestice, aktuálně nejlepšího baristy světa, který zasvětil svůj život hledání dokonalého šálku kávy. Světová premiéra filmu proběhne kromě jeho domovské australské Canbery exkluzivně i v České republice a to 18. května v 20:00 v prostorách Impact Hubu Brno.

 

Ve filmu se seznámíte se Sašou Sesticem, člověkem, kterého nezastavily žádné zdravotní či logistické překážky v získání titulu Světového baristy na soutěži World Barista Championship 2015 v Seattlu. Jeho úspěchem korunovaná cesta do světa výběrové kávy vedla z rodné Bosny až do Austrálie. Přes reprezentaci v házené na olympijských hrách v Sydney až po návštěvy kávových plantáží v Ethiopii, Kolumbii a Hondurasu. Režisér Jeff Hann a producent Roland Fraval začali natáčení ještě v roce 2014, kdy nikdo nevěděl, jakého světového úspěchu Saša dosáhne.

Více informací

"Kouzlo práce na dokumentárním filmu nastává v okamžiku, kdy ani my jako tvůrci netušíme, jak se celý příběh vyvine. Měli jsme základní ingredienci - člověka s nepředstavitelnou vůli připravit nejlepší kávu, kterou člověk kdy ochutnal. “Myslím si, že to je jeden z důvodů, proč si lidé Sašův příběh oblíbí," popisuje režisér filmu Jeff Hann a dodává: “Navíc se naučí několik triků, jak si připravit i lepší kávu doma.”

 

Filmová premiéra se dostane do České republiky díky spolupráci tvůrců s online magazínem European Coffee Trip, který dokumentuje scénu evropské výběrové kávy od roku 2014. Za tu dobu navštívili kávoví dobrodruzi Aleš Pospíšil a Radek Nožička 37 evropských měst ve 23 zemích. Jejich kávové průvodce, články a videa můžete najít na www.europeancoffeetrip.com.