Předprodej byl ukončen

Zpátky na stadec!
DIVADLO / Představení

Zpátky na stadec!

neděle 5.6.2016 od 13:00
Stadion za Lužánkami, Brno

O akci

Divadlo II. PÁD slaví 50. reprízu své inscenace Brno bezhlavě!. Toto představení bude vyvrcholením jednodenního sportovně kulturního festivalu Zpátky na stadec!, který se uskuteční na fotbalovém stadionu za Lužánkami. Můžete se těšit na rozmanitý a nabitý program, ve kterém si přijde na své úplně každý! 

 

Program:

  • Slavnostní 50. repríza inscenace Brno bezhlavě!
  • Fotbalový turnaj o hlavu a sud barona Trencka, včetně již potvrzených týmů za Student Agency, Věříme Zbrojovce, Starobrno, vše v netradičním neformálním prostředí
  • Fotbalová specialita: Exhibice nevidomých fotbalistů Avoy MU Brno
  • Kouzelník Vespe a klaun Čiko s programem pro děti
  • Dětská zóna TV Minimax, skákací hrad, malování na obličej
  • Umělecká výstava Galerie II. Pád - výstava všech 16ti umělců za celé působení galerie a performance Václava Stratila
  • Divadelní laboratoř II. pokus a jejich Diablogy na různá témata během celého dne
  • LoveMusic DJ stage
  • Piknik
  • Petanque

 

Dále se můžete těšit na stánky s dobrým jídlem, ale i s nezávislou módou. Vůbec poprvé bude na kulturní událost přistaven autobus Student Agency a zajistí tak wifi připojení pro prostory stadionu!

 

Záštitu na akcí převzali primátor města Brno Petr Vokřál, jeho náměstek Matěj Hollan, senátor Zdeněk Papoušek, starostka měststké části Brno-Královo Pole Karin Karasová a fotbalová legenda a patron stadionu Petr Švancara. A možná přijde i brněnský výpravčí. Mrkněte na osobní pozvánku ve videu zde.

 

Celým programem bude provázet stand-up komik Radek Petráš. Program se neustále rozšiřuje, aktuální verzi je možno najít na webu akce.

 

Tento festival je jedinečnou příležitostí, kdy se Brňáci z různých oblastí kulturního, sportovního a společenského života mohou neformálně potkat a bezhlavě prožít Brno.

 

Vašek Dvořák, jeden z organizátorů akce a herců divadla II. pád, k tomu dodává: 

,,Baví mě, že akci nezávislého divadla, jejíž myšlenka  vznikla v našem divadelním sklepě, řekněme odspodu,  nakonec podpoří i ti nahoře. Záštitu dokonce přislíbil primátor města Brna. Baví mě, jak se jako na sněhovou kouli nabalují další účastníci a další nápady. Naším cílem je užít si odpoledne s lidma. Chceme stadion využít na maximum, využít jeho otevřenosti pro veřejnost. A taky důstojně oslavit 50. reprízu naší inscenace a současně i blížící se páté narozeniny jednoho bezvýznámného brněnského divadla. Bude to sranda a půjdeme do toho bezhlavě! Přijměte to!"

 

Více informací

Vzkaz Divadla II.pád: "Všichni, co máte rádi Brno, dojděte na stadion, vezměte své rodiny, partnery a kamarády. Vytvořme tak živou inscenaci Brno bezhlavě a staňme se součástí jednoho velkého představení. Brno bezhlavě! je naše autorská inscenace, kterou vidělo přes 5 000 diváků. Tuhle hru jsme odehráli už 49x! 50. repríza je tak naším velkým úspěchem, který bychom chtěli společně s Vám oslavit!"