Předprodej byl ukončen

HANDec FEST 2016
FESTIVAL / KONCERT / SOUTĚŽ / ZÁPAS / ZÁVOD / Hudba – Pop, Punk, Rock / Sport

HANDec FEST 2016

sobota 27.8.2016 od 13:00
Zámecké nádvoří, Kuřim

O akci

HANDEC FEST se opět uskuteční poslední prázdninovou sobotu 27. srpna 2016 na nádvoří kuřimského Zámku.

 

Po třech úspěšných ročnících už návštěvníci vědí, že program začne v brzkých odpoledních hodinách, kdy bude na nádvoří připravené vyžití pro rodiny s dětmi, doplněné o doprovodný program na pódiu.

 

S přibývajícími hodinami se festival přehoupne do své bigbítové podoby, kdy postupně vystoupí devět rockových kapel. Hudební produkce bude pokračovat až do pozdních nočních hodin a přítomní diváci se určitě dočkají očekávaného přídělu rockových decibelů.

LINEUP rockového programu HANDec FEST 2016:

14:30 / ROCKFÓR / rock Blansko

Hudební program na pódiu zahájí mladá kapela z Horní a Dolní Lhoty u Blanska. Před deseti lety byla založena pod názvem Kaštánci. Současný projev se s novým názvem kapely od roku 2014 změnil a plynule navnadí před hlavním podiem na rockový program. Více na www.rockfor.cz

15:30 / LAURA A JEJÍ TYGŘI / rock Praha

Legendární Laura letos slaví 30. výročí. Zakladatel Karel Šůcha přijede s občerstvenou sestavou. Nepřehlédnutelnou je 28-letá zpěvačka Lucie Bakešová, známá z televizní show Hlas, ale jinak vše zůstává při starém - jazzová elegance, černé brýle, bílé košile, funky drive a soulová naléhavost. Letos vydává dvojalbum Žár trvá / Továrna na sny. Shlédněte nový klip Bambus nebočtěte v článku.

17:00 / PRAGUE CONSPIRACY / punk rock-pop Praha

Z televizního Óčka působí kapela energicky, ale pravý dojem a energetická injekce přichází teprve s živým vystoupením. Zatímco do roku 2013 hrála tato pražská sestava pod názvem Prague Ska Conspiracy, tak s rockovým albem "Renegades" změnila nejen styl, ale také zkrátila název. V roce 2016 přichází s druhým albem "Inner Game" (shlédnete klip). Nabízí poctivou rockovou show a s charismatickou frontwomankou Anetou Galisovou mají jejich skladby opět skvělou zpěvovou linku. Více čtěte zde.

18:30 / LIDOPOP / big-beat Brno

Trojice brněnských muzikantů s minulostí v kapelách Narvan, Ultrazvuk, Výlet či Helmutova stříkačka umí skvěle bavit publikum nápaditými texty a živým projevem v čele s moderátorem rádia BEAT Martinem Kudličkou, jemuž kryjí záda další ostřílení hudebníci Luboš Rašovský a Libor Mikoška. O posledním albu Lidopop, kde hostuje Roman Dragoun, více na www.lidopop.com.

20:00 / TICHÁ DOHODA / rock Praha

Kdo z rockových fans by je neznal? Stejně jako Laura také Tichá dohoda slaví letos 30. narozeniny. S frontmanem Danem Šustrem a zpěvačkou Zuzanou Vintrovou budou pro většinu návštěvníků lákadlem v hlavním čase programu. Tichá dohoda byla v devadesátých letech minulého století zjevením rockové scény a songy "Tulák po hvězdách" nebo "Má duše se vznáší" zná každý. V únoru 2016 vydala nové CD/EP "Achtung 30!", které je opět dokonale kytarové, více čtěte zde.

21:30 / U2 STAY / revival Brno

Kapela U2 je úhelný kámen rockové hudby, proto se můžete těšit na U2 Stay Revival při obsazení tradiční pozice revivalové kapely, která roztančí publikum před půlnocí. Více na www.U2Stay.cz, kde najdete více informací o sestavě zručných hudebníků, díky níž se dostaví alter ego irských hvězd Bono Vox, The Edge, Adam Clayton a Larry Muller Jr. 

22:30 / MANIAC / pop-punk Praha

Pražská pop-punková kapela se svými songy jako "Čapí" nebo na ulici natočený "Máš tlustou mámu" a dalšími klipy letí úspěšně českým YouTube kanálem. Melodický zvuk je dostal i na zahraniční pódia, kde dokažují, že punk pořád není mrtvý žánr. Většinou zpěvák Jirka Bareš zpívá česky, ale optimismus a energie nechybí ani novým skladbám v angličtině jako "Sweet 69". O vlastní tvorbu se ve čtyřčlenné kapele stará převážně kytarista Marek.Klip "Čapí" shlédněte zde.

00:00 / GATE CRASHER / hard rock Brno

O půlnoci přitvrdí přívalem decibelů další nepřehlédnutelná kapela v programu. Gate Crasher jsou oblíbení nejen mezi motorkářskou komunitou, ale kapela je úspěšná také za hranicemi. Vydala tři alba a vybudovala si silnou pozici na české rockové scéně. Má zkušenost z megakoncertů, kdy působila jako předkapela slavných Iron Maiden, Aerosmith, Deep Purple a dalších. Více nawww.gatecrasher.cz a doporučujeme videoklip "Večírek" natočený v technologii 360video.

01:30 / TŘETÍ ZUBY / rock Boskovice

Dokonale zruční hudební matadoři z Boskovic uzavřou program festivalu. Díky nim ožijí legendy hard rocku let sedmdesátých jako Deep Purple, Jimi Hendrix, Carlos Santana, Led Zeppellin, Uriah Heep nebo Jethro Tull. Repertoár pochází z období dřevních sedmdesátých let, tedy historie rockové muziky, což se stalo důvodem pro pojmenování kapely, o které najdete více na www.tretizuby.com.